Új edzőterembe költöznek

2022.01.03. 09:00

Versenyeztek, fejlődtek a rúdsportolók

Öt évvel ezelőtt, hogy rúdsportszakosztállyal bővült a MÁV Előre SC sportkínálata. A szakosztály, a stúdió vezetője, és egyben edzője Kelemen Nikolett, aki jelenleg tíz felnőtt és húsz utánpótláskorú sportolóval dolgozik együtt. A hagyományoknak megfelelően évzáró rendezvényükre az N’Joy Sport & Tánc Stúdióban került sor.

Káldor András

Fontos szempont a rúd megfelelő magassága

Forrás: a klub

– Minden évben meg szoktuk tartani a rendezvényt, igaz, tavaly elmaradt. Ez egy családi, baráti bemutató. Gyakorlatilag azért rendezzük meg, hogy a csapatszellemet fejlesszük. Ilyenkor ugyanis azok a sportolóink is lehetőséget kapnak a fellépésre, akik egyébként a versenyzésre még nem érettek, tehát a felkészülést nagyon jól szolgálja – tájékoztatott Kelemen Nikolett.

A fellépési lehetőség tehát versenyzői szinttől függetlenül mindenki előtt adott volt, mindenki bemutathatta, hogy mit tud, vagy mit tanult ebben az évben. Idén tizenhét fővel indult a felkészülés, de megbetegedések miatt végül tizenöt produkciót tudtak bemutatni a rúdsportolók.

Beárnyékolta ugyan a világ sportéletét a pandémia, ennek ellenére ebben az esztendőben már nagy nehézségei nem voltak a szakosztálynak. A tavaly novemberben behozott kormányrendelkezésnek köszönhetően, mely szerint a versenysport-események megrendezhetőek, a rúdsportolók egyesületi támogatással gond nélkül tarthatták meg edzéseiket, sőt versenyezni is tudtak.

– A tavaszi verseny májusban volt Budapesten. Ez egy művészeti verseny volt, a Pole Art Italy magyarországi bajnoksága, tehát egy kvalifikációs lehetőség. Nyolcan vettünk részt rajta, én is neveztem, hat érmet hoztunk, ami óriási büszkeség. Különlegességként kiemelném, hogy a mozgássérült lányom, a 14 esztendős Porga Zsaklin is versenybe szállt para pole kategóriában, és ki is jutott a világbajnokságra, ám azon sajnos nem indult. A szakember bízik abban, hogy idén már a világbajnokságokra is ki tudnak jutni.

Örömteli hír, hogy a csapat januárban új edzőterembe, a Főnix Sportcsarnokba költözik majd, ahol jobb körülmények között fejleszthetik képességeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában