A második félidő szoros küzdelmet hozott

2022.01.14. 20:16

Végig vezetve arattak fontos győzelmet

Több, mint egyhónapos szünet után folytatódott az NB I/B-s női kézilabda bajnokság. A Gárdony-Pázmánd NKK közvetlen riválisát rázta le, mégpedig idegenben.

Ferencz Balázs

Pados Mónika a Gárdony vezére volt, 11 gólt lőtt

Forrás: Kricskovics Antal-archív

Csurgói NKC – Gárdony-Pázmánd NKK 27-29 (12-17)

Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok, 50 néző.

Vezette: Csuka, Kocsis

Csurgó: Pusztai, Németh Zsuzsanna (kapusok) – Tornóczky 1, Nemes, Takács I. 8/3, Vukcsevics 4, Orsós 10/6, Kiskartali 1, Orell, Tóth L. 2, Megyesi 1, Papp K. Vezetőedző: Skaliczki László

Gárdony: Vajk – Győrffy 3, Pados 11/2, Becséri 3, Nagy A. 2, Bocsi 2, Szűcs N. 3. Csere: Christe, Németh Zsófia (kapusok), Hargitai, Hamuth 1, Ágoston 2, Szilágyi, Vernes 1, Sárvári 1, Rezneki. Edző: Virincsik Anasztázia

Kiállítások: 2 ill. 4 perc

Hétméteresek: 10/9 ill. 3/2

 

A hetedik és a nyolcadik csapott össze Csurgón, vagyis élet-halál harcra készültek a felek a bajnokság tavaszi rajtján. Miután az alapszakasz végén csak az első öt harcolja ki a biztos második vonalbeli tagságot, így a Gárdony-Pázmánd NKK minden mérkőzésén diadalra tör.

 

Ezt tették Virincsik Anasztázia lányai a Csurgói NKC vendégeként is. Nem csupán a hazaiak egyik pillére, Román Dorina hiánya borzolta a kedélyeket Csurgón, de a kispad rövid mivolta is. Ugyanakkor a Gárdony alakulatában a decemberben a Tempó SE-be távozó Czuczu Fridát kellett pótolni. Sikerült, a helyén kézilabdázó Pados Mónika nagyon élt, a végére 11 gólig jutott. Az ő találatával szerzett vezetést a tóparti egylet, s ugyan még az első percben válaszolt Tóth Lilla, a meccsen végig a Gárdony dominált. Még 14 perc sem telt el, mikor már hét góllal vezetett a vendég – Pados hetesgóljával. A szünetig állandósította ötgólos előnyét a Gárdony-Pázmánd, a csurgói hölgyekben az Európa-bajnok montenegrói Sara Vukccsevics góljai tartották a lelket.

 

Fellobbant a láng a hazaiakban, a fordulás után 3-0-s sorozatot hintettek, sőt, felzárkóztak egy találatra (18-19). Ekkor kért időt Virincsik Anasztázia, s döntő volt, ki talál be először. Hargitai lövést rontott, majd eladott két labdát, de a túloldalon Orsós a kapufát találta el. Vernes Dorottya gólja nyugtatta meg a kedélyeket, s a gárdonyiak próbálták két gólon tartani ellenfelüket. A 49. percben Orsós egyenlített (23-23), de eddig tartott a lendület, mert Vajk fontos labdát fogott, Sárvári, Pados és Becséri révén pedig megint ellépett a Fejér megyei csapat (23-27). Az utolsó percekben is kapaszkodott a Csurgó, de a Gárdony-Pázmánd kezdte fontos diadallal a 2022-es esztendőt.

 

– Ránk jellemzően mikor megnyugodtunk, némi fegyelmezetlenség csúszott a játékba. A támadásunk végig jó volt, védekezésben voltunk picit halványabbak – értékelt Virincsik Anasztázia. – Edzőkollégám folyamatosan forgatta csapatát, ez okozott némi nehézséget. Mikor elbizonytalanodtunk, a játékvezetők megtámogatták a hazaiakat. Javítani kell a kapusteljesítményünkön. Támadásban szép játékot játszottunk, mindenki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Pados Mónika kiemelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában