Koronavírus Fejérben

2022.01.06. 18:14

Nem utazik el a spanyolországi edzőtáborba a Mol Fehérvár FC

Csütörtök délelőtt megkezdték a közös felkészülést a Mol Fehérvár FC labdarúgói. Azonban a keret nem volt teljes, mert több játékosnak és néhány stábtagnak is pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Ferencz Balázs

Forrás: molfehérvárfc.hu

A hét eleji egészségügyi és fizikai felméréseket követően csütörtökön edzett először együtt az NB I-es tabella negyedik helyén telelő Mol Fehérvár FC.

 

Jövő keddig itthon készült volna a csapat a tavaszi idényre, majd a dél-spanyolországi Marbellán edzőtáborozott volna, azonban a klub lemondta az utazást.

 

A hét elején elvégzett PCR-tesztek több játékosnál és stábtagnál is pozitív eredményt mutattak, így a Vidi elővigyázatosságból, mindenki egészségét szem előtt tartva nem utazik el az edzőtáborba, Sóstón készül tovább a tavaszi idényre.

 

“Ismét egy komplikált helyzet állt elő, ahogyan a szezon során már többször is. Hosszas egyeztetések után végül úgy döntöttünk, hogy a teszteredmények ismeretében nem utazunk el Spanyolországba. A szakmai stáb és a csapat minden támogatást megkap ahhoz, hogy itthon is megfelelő körülmények között készülhessen tovább a tavaszi idényre” – mondta a Mol Fehérvár FC sportigazgatója, Sallói István a klub honlapján.

 

A fehérvári együttes hivatalos adatokkal nem szolgált, de mintegy 25 labdarúgó bandukolt csütörtök délelőtt a sóstói edzőpályák egyikére.

 

– Nem volt szokatlan újra a csapattal edzeni, hiszen egy héttel korábban már megkaptuk az egyéni futóprogramot, vagyis nem a semmiből kezdtünk trénigezni. Persze, a felkészülés első edzésén mindig érezhető kissé az idény eleji forma, de ez ilyenkor normális is – fogalmazott Szendrei Norbert, a Vidi középpályása, aki azt is elárulta: elegendő volt számára a két hét pihenő, az országon belül, családja és barátnője társaságában töltödött fel. 

 

Az elmaradt edzőtábor miatt nem bánkódik.

 

– Az időjárás lesz kellemetlenebb, de itthon is ugyanúgy kemény munkát tudunk majd végezni. A programon még dolgoznak a vezetők, biztosan találnak ellenfelet itthon és talán a határmenti országokban.

 

S a Vidi talált is minőségi ellenfelet: január 15-én, 14.30-kor a vezetőedző, Szabics Imre korábbi munkaadójával, a Sturm Graz-cal csapnak össze a piros-kékek. A 22. évében járó utánpótlás-válogatott Szendrei szerint nem csak a felksézülés során, de a tétmeccseken is van még mit alkotniuk tavasszal.

 

– Fontos volt a két utolsó győzelem decemberben, de ha jól megnézzük nem volt rossz a mérlegünk, az utolsó tíz meccsből hetet megnyertünk. Sokat kellett dolgoznunk azon, hogy idegenben is jól tudjunk szerepelni, s úgy érzem, az MTK elleni győzelmünk lökést adott.

 

A bajnokságban olyan helyezést kell elérnünk tavasszal, hogy kiléphessünk az európai porondra, a Magyar Kupát pedig szeretnénk megnyerni, ami reális cél lehet számunkra – vélekedett Szendrei.

 

Ezen célok elérésében Zsóri Dániel és Halmai Ádám nem segíthetnek, mert a szezon végéig Zalaegerszegen szerepelnek kölcsönben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában