Foci

2022.01.13. 08:30

Nehéz hétvége vár a megyei válogatottra

A hétvégén kerül sor a Megyei Válogatottak Dél-Közép Dunántúli Regionális Tornájára, amelynek az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága ad otthont a Mezővári József Sportpályán, a Főnix Parkban, illetve a Mol Aréna Sóstó Edzőközpontjában.

Káldor András

Nagy küzdelem jellemezte a korábbi megmérettetéseket is

Forrás: Kricskovics Antal

Az évek óta nagy sikerrel megrendezett megmérettetésen a válogatottakba olyan, a megyei bajnokságban futballozó játékosok kaptak meghívást, akik korábban nem rendelkeztek profi szerződéssel, és nem szerepeltek a megyei I. osztálynál magasabb szinten. A játékosoknak a 2021/2022-es versenyévre kiváltott, a megyei (területi) felnőtt bajnokságra érvényes versenyengedéllyel kell rendelkezniük.

A székesfehérvári csoportban résztvevő válogatottak Baranya, Budapest, Fejér, Somogy és Tolna három helyszínén, két napon keresztül küzdenek majd a továbbjutásért. Az országos döntőbe (február 5-6., Budapest) kerülés első feltétele a regionális torna megnyerése lenne. Megyénk válogatottja a korábbi években rendre sikeresen szerepelt, és most is egyik esélyese a csoportnak.

– Nem lesz könnyű, mert a bajnokságok már régen befejeződtek, a felkészülések pedig most indulnak el a kluboknál. A játékosokat nehéz volt összeválogatni, mert ezt hátráltatták a betegségek, valamint közbeszóltak a munkahelyi és iskolai elfoglaltságok is. – hangsúlyozta Schneider Béla az MLSZ Fejér Megyei Igazgatója, aki szerint ettől függetlenül ott lehet a végelszámolásnál a csapat.

Pavlik József, a gárda vezetőedzője bosszús volt, mert némi érdektelenséget tapasztalt a klubok részéről, bár nem szerette volna, ha saját csapatából, a megyei I. osztály élén álló Főnix FC-ből két-három játékosnál többet kellett volna behívni, ám a szükség úgy hozta, hogy heten is tagjai lettek a keretnek. 

– Tavaly októberben elkezdődött a keret szervezése, kicsit csalódott vagyok, bár tudom azt, hogy nem lehet kötelezővé tenni, és anyagi juttatás nincs az amatőr játékosoknak, de nehezen alakult ki a létszám. – tudtuk meg.

A megyei válogatott kerete: Andróczi Krisztofer (Lajoskomárom), Bognár Imre, Bolla Barnabás, Csiba Zoltán, Kertész Attila, Szabó Tamás (kapus), Szalai Pál, Zoboki Álmos (Főnix FC), Joó Gergő, Klein Márk, Kocsis Dominik (Bodajk), Kalácska Csaba (Tordas), Killer Máté, Meszlényi Balázs (Sárosd), Kindl Zalán, Nyári Bence (kapus) (Sárbogárd), Klémán Máté, Kosztolányi Bence (Mór), Lakakisz Nikolaosz (Matonvásár). A szakmai stáb: Pavlik József edző, Barsch Gábor kapusedző, Bor Dezső csapatvezető, Bor Péter videós, Krepfel Viktor masszőr.

A mérkőzések egyaránt 30 perces félidővel, műfüves pályákon kerülnek megrendezésre.

A Fejér megyei válogatottjának mérkőzés időpontjai:

Főnix Park: Január 15.: 14.45 Somogy – Fejér, 16.30 Fejér – Baranya. 

Mol Aréna Sóstó Edzőközpont: Január 16.: 9.30 Tolna – Fejér, 12.30 Fejér – Budapest.

A kétnapos torna elsődleges célja lesz az országos döntőn való részvétel kiharcolása, amelyet az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatósága rendez februárban, ahol eldől, melyik megye képviseli Magyarországot a 2022/23. évi UEFA Régiók Kupáján Spanyolországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában