Kötelező győzelem Győrbe

2022.01.31. 11:55

Magabiztos diadallal tartotta pozícióját a Gárdony az ETO fiataljainál

Minden egyes bajnoki élet-halál harc a Gárdony-Pázmánd NKK NB I/B-s női kézilabdacsapata számára. A Győri ETO KC U19-es együttese ellen papírforma-győzelmet arattak a tópartiak.

Ferencz Balázs

Forrás: Illusztráció

Miután a sereghajtó otthonában vizitált a Gárdony-Pázmánd NKK együttese, mondhatni kötelező volt behúzni a meccset. Azonban soha nem lehet tudni előre, hogy a győriek milyen összetételű alakulattal veszik fel a küzdelmet az aktuális bajnokin.

Az NB I/B 15. fordulójában csupán nyolc mezőnyjátékossal állt ki az ETO, mely hölgykoszorú csak a 14. percig volt egyenrangú ellenfele a Gárdonynak. A tópartiak egyszer sem adták ki kezükből az irányítást, végig vezettek a találkozón. 7-7-ig tartotta a lépést Pigniczki Krisztina együttese, a Pados Mónika és Becséri Kitti vezette Gárdony-Pázmánd a félidőre ötgólos előnyt kovácsolt. Fordulás után Németh Zsófia megbabonázta a technikai hibákat is vétő zöld-fehéreket, s az 52. percre még úgy is tízgólos különbséget alakítottak ki a vendégek, hogy volt olyan periódus, mikor 6 percen át egyszer sem találtak a kapuba.

A Gárdony-Pázmánd NKK a végére kiengedett, így a győriek kozmetikáztak, Virincsik Anasztázia lányai 32-26-os diadallal zsebelték be a két pontot. A tópartiak a tabella hatodik helyén állnak, egy ponttal lemaradva az ötödik SZISE mögött. Szombaton 18 órakor a negyedik helyen tanyázó Kozármisleny csapata látogat Gárdonyba.

Győri ETO KC U19 – Gárdony-Pázmánd NKK 26-32 (13-18)

Győr, Audi Aréna, 45 néző.

Vezette: Gál, Ludvig

Győr U19: Győri, Takács L. (kapusok) – Gerencsér 10/6, Farkas J. 6, Szemes 4, Kövér 4, Varga V. 1, Moharos 1, Tallós, Havasi. Vezetőedző: Sepsiné Pigniczki Krisztina

Gárdony: Németh Zs. – Győrffy 2, Pados 7/1, Becséri 6, Nagy A. 1, Hamuth 5, Szűcs N. 2. Csere: Christe (kapus), Hargitai 4/3, Dublinszki 2, Ágoston 2, Juhász 1, Sárvári, Szilágyi, Piller. Edző: Virincsik Anasztázia

Kiállítások: 4 ill. 4 perc

Hétméteresek: /6 ill. 4/4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában