Kajak-kenu

2022.01.06. 13:31

Kövesdi Patrik eredményes szezont tudhat maga mögött

Az alapozás olykor nehéz pillanatait is élvezi a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia kiválósága.

Ferencz Balázs

Forrás: Akadémia

A korábban a VVSI-ben edződő, azonban most már a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia bordó-magenta színeit magán viselő ifjú kajakos az új egyesület legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a poznani ifjúsági Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett 500 méteren a négyes tagjaként.

A Kápolnásnyéken élő, 19 esztendős kajakos a téli időszakban sem esik kétségbe – mikor nem szállhat vízre feltalálja magát a szárazföldön is.

– Teremfoci és a konditerem ilyenkor a kedvenc időtöltésem – mesélte Kövesdi Patrik a KKNKKA közösségi oldalán. – Amit nagyon nem szeretek, az a tanmedence, de szerintem ez mindenkinek mumus. Nagyon hideg a víz, és az érzés nem ugyanaz, mintha vízen kajakoznál.

Patrik nem hirtelen robbant be a kajakosok nemzetközi porondjára, a Fejér megyei sportoló fejlődési pályája töretlenül ível felfelé.

– Megnyugtató érzés a fejlődést tapasztalni. Szeretem a kondiban a kisebb és nagyobb súlyokkal történő edzéseket is, várom már az újabb méréseket, hogy lássam, mennyi a maximum, amiket meg tudok csinálni valamiből.

Kövesdit az alapozás időszaka is inspirálja, de tudja, hamarosan hiányzik majd számára a természetes közeg.

– Amikor vége a szezonnak, és kipihentük magunkat, akkor nagyon örülök az alapozásnak, mert az ad új ingert a munkában. De amikor elérkezünk az új évhez, akkor bizony már nagyon tud hiányozni a víz, a tavaszi munka. Februárban már szerintem mindannyian torkig vagyunk a téli edzésekkel - mosolygott Kövesdi Patrik, akire az idei szezonban újabb nemzetközi megmérettetések is várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában