Párbajtőr

2022.01.05. 20:09

Két nehéz esztendő után végre sikerek

A Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE 2020-ban nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi pástokon is maradandót alkotott. Klubedzéseik mellett több oktatási intézményben is jelen vannak.

Németh Krisztián

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Nagy Norbert

A pandémiával terhelt időszakot követően végre nemzetközi versenyeket is rendeztek a fiatal párbajtőrözők számára. Varga Flóra teljesítménye kívánkozik a felsorolás elejére.

– Flóra a kadett korosztályban, tehát a 14–16 évesek mezőnyében egy hazai világkupa 200 fős mezőnyében a 20. helyen végzett, ezzel kvalifikálta magát a további megmérettetésekre. Belgrádban érte el legnagyobb sikerét, ahol csapatban bronzérmet szerzett. Reményeink szerint a pozsonyi Világkupán is indul – tájékoztatta lapunkat Mórocz Balázs, a klub vezetőedzője.

Janky Bendegúz és Csuta András számára sajnos az elmúlt időszakban még nem volt lehetőség arra, hogy a nemzetközi mezőnyben is megméressék magukat. Ám ezt megtették a hazai versenyeken.

– Az őszi versenyeken Bendegúz és András mellett Szabó Benedek és Nádi Zsombor alkotott maradandót a junior korosztályban. Már az első versenyen is a tizenhat közé jutásért vívtak. Aztán a kisebbekkel, az olimpiai korosztállyal folytatódtak a versenyek. Fekete-Fenyvesi Olivér mindjárt az első fordulóban bronzérmet szerzett, majd a következő tornán a legjobb nyolc között zárt.

A klub szeptemberben induló kezdő csoportjába több mint ötvenen jelentkeztek, és azóta sem csökkent a létszám. Versenyzőik továbbra is a székesfehérvári Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola tornatermében edzenek. Emellett két-három oktatási intézményben is jelen vannak.

– Fehérváron a Comenius Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában a mindennapos testnevelés keretében 3–6. osztályos diákokat oktatjuk a vívásra, és Zámolyon is jelen vagyunk.  A Ciszterci Szent István Gimnáziumban felújítás miatt egyelőre szünetel a tevékenységünk – zárta mondandóját Mórocz Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában