A Titánok nem tudták megnehezíteni a Debrecen dolgát

2022.01.04. 21:05

Ezúttal sem sikerült: ismét nyert a DEAC

Az Erste Liga keddi játéknapján a Titánok jégkorongcsapata a DEAC együttesét fogadta a két gárda idénybeli negyedik mérkőzésén.

Beke Zsombor

Bár a Titánok igyekeztek, túl sok volt a hiba mind a két kapu előtt

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Eddig sok babér nem termett a fehérvári fiataloknak a Debrecen ellen. Szeptemberben szintén a Raktár utcában randevúztak egymással a felek, akkor 7-2-es keleti győzelem született, majd a a két idegenbeli találkozón is fölényesen nyertek Hetényiék, 6-2-re, illetve 7-0-val végződtek a találkozók.

Bár hazai nyomással kezdődött a találkozó, az első gól a DEAC nevéhez fűződött, Dalecky talált be Belomoev hóna alatt, 0-1. A gyors bekapott gól nem vetette vissza a hazaiak lendületét, bár egy újabb védelmi megingásból Dalecky majdnem duplázni tudott, de Belomoev ezúttal túljárt az eszén. A túloldalon Dolinar és Ambrus Csongor is ziccerbe került, de Antek hárítani tudott. Később Lundin sem járt sikerrel, ellenben a másik kapunál ismét villantak a vendégek. A Titánok védekezése elcsúszott, a koronggal megtalálták a ketrec előtt üresen álló Sándor Flóriánt, aki közelről nem hibázott, 0-2.

A középső játékrészt Spriko lövése nyitotta, majd távolról Vokla is próbálkozott. Az első harmadhoz képest változott a játék képe, a Debrecen irányított, de ennek ellenére a Titánoknak is megvolt a lehetősége, Ambrus Gergő kísérletét hárította Antek. A harmad közepén Kloz kiállítása nyomán emberelőnyben támadhatott Anatoli Bogdanov távollétében Arany Máté által dirigált Fehérvár. A fórban bár felálltak a fiatalok, de Nagy Ákos helyzetén kívül nem volt veszély a hazaiak adogatásában. A kiegészülés után pár másodperccel büntetett a DEAC, egy szerzett koronggal Karmaev lódult meg, és nem hibázta el a ziccert, 0-3. Dudkin és Alapi próbálta közelebb zárkóztatni  a Fehérvárt, de újabb gólt megint a vendégek szereztek, Spirko lőtte ki a jobb felsőt, 0-4. A húsz perc végén fórban jöhetett a DEAC, de az eredmény nem változott.

A harmadik harmad eleje hűen tükrözte a találkozó képét, a hazai részéről Krasnican a kapuvas mellé bökte közelről a korongot, míg a túloldalon Spirko kíméletlenül kihasználta a védelem újabb megingását, ötre növelve a két gárda közötti differenciát, 0-5. Később négy a négy ellen Kuleshov került nagy helyzetbe, de Belomoev védett. Kilenc és fél perccel a vége előtt sikerült a kék-fehérek szépítése, Krasnican lőtte meg az első hazai gólt, 1-5. A végén még mindkét együttes emberelőnybe került, de csak a Debrecen volt eredményes ebből Sági révén, 1-6. Folytatás pénteken az Újpest ellen szintén az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban 18.40-kor.

 

Titánok – DEAC 1-6 (0-2, 0-2, 1-2)

Székesfehérvár, 222 néző V.: Timár, Mach, Fényi S., Kedves A.

Titánok: Belomoev – Dolinar, Mingazov (1), Krasnican 1, Lundin (1), Dudkin – Farkas, Dobmayer, Alapi, Ambrus Cs., Ambrus G. – Nochta, Kóger, Jábor, Mayer, Nagy Á. – Molnár G., Csölle. Megbízott edző: Arany Máté.

DEAC: Antek – Smirnov, Kloz (2), Dalecky 1 (3), Kuleshov (2), Spirko 2 (2) – Sándor F. 1, Jakabfy, Kozma, Mazzag, Sági 1 – Vokla, Bogesic, Karmaev 1 (1), Glotov, Molnár – Kókai. Edző: György József.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Kapura lövések: 24-33.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában