Foci

2022.01.30. 20:03

Csákvári siker az NB II-es rangadón

A Merkantil Bank Liga NB II 21. fordulójában az AFC Csákvár tabella-szomszédvári rangadón legyőzte a Budafoki MTE csapatát.

Káldor András

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az első féidőben a vendégeket segítette az erős szél, a tetejébe az első tíz percben a félpályáról is alig tudott kijönni a Csákvár, ám a budafoki támadásokba is sok pontatlanság csúszott. A 7. percben Adorján Krisztián tette pontosan a labdát a balösszekötő helyén kapura forduló Kovács Dávid elé, aki 10 méterről, nagy helyzetben a hosszú felső fölé csavart. A 32. perc elején Major Gergő nem értette meg magát Mim Gergellyel a hazai 16-os sarkánál, Kovács Dávidhoz passzolt, aki egy igazítás után 10 méterről lőtt, Auerbach Martin azonban lábbal kispárgázta a labdát. Még kis sem fújhatta magát a csákvári védelem, mert egy perccel később Margitics Andor jobb oldali beadását Adorján nagy helyzetből, a bal sarok mellé fejelte.

A szünetet követően, az 53. percben Murai Márk lábában volt a vezető találat, Major lövése után a kipattanó támadóról a kapu mellé szállt. Aztán az 56. percben már megszületett az AFC előnye, Magyar bal oldali szabadrúgását követően nem tudtak felszabadítani a védők, Dulló Martin 8 méterről kapura lőtt, és Bese csak a gólvonal mögül halászta ki a labdát, 1-0. A 60. percben Murai lezárhatta volna a meccset, szólóban vezette a labdát Besére, de 16 méterről mellé lőtt. A 71. percben Magyar bal oldali szöglete után a labda a kapufáról kipattant, a védők nem szabadítottak fel, Vaskó Tamás pedig 5 méterről a léc alá lőtt, 2-0. A 90. percben szépített ugyan Zuigeber Ákos, de ez már nem számított, nyert a Csákvár .

Aqvital FC Csákvár – Budafoki MTE 2-1 (0-0)

Csákvár, 200 néző

Vezette: Hanyecze (Kiss B., Vörös Dániel)

AFC Csákvár: Auerbach – Major, Vaskó, Dulló, Körmendi – Magyar Zs. (Mészáros D., 83.), Ominger – Tamás (Torvund, 92.), Kártik (Baracskai, 83.), Mim – Murai (Molnár R., 68.). Vezetőedző: Mónos Tamás

Budafok: Bese – Margitics, Jagodics, Romic, Kotula – Micsinai (Filkor, 46.), Soltész (Szabó L., 69.) – Adorján (Nándori, 46.), Kovács D., László (Zuigéber, 69.) – Beke. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

Gól: Dulló (56.), Vaskó (71.), ill. Zuigéber (90.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában