Pénteken, 18 órakor rendezik a meccset

2022.01.13. 16:14

A pécsiek látogatnak a fehérvári csarnokba

A PVSK gárdája lép pályára pénteken az Alba Regia Sportcsarnokban. A hazaiak számítanak esélyesnek.

Horog László

Forrás: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport-archív

Miután az Alba Fehérvár meglehetősen visszafogott játékkal elvesztette legutóbbi, két bajnokiját itthon a DEAC, majd idegenben a Nyíregyháza ellen, kék-fehérek érthetően javítani szeretnének a péntek esti, Pécsi VSK-Veolia elleni, hazai találkozón. A két utóbbi derbi halovány teljesítménye azért volt meglepő, mert előzőleg remek játékkal verték idegenben a bajnok Falcót, semmi sem utalt arra, hogy formahanyatlás következik. A Debrecen elleni derbi előtt a fehérváriak azt számolgatták, a dolgok szerencsés alakulás esetén felléphetnek a tabella 3. helyére, ezzel szemben most a táblázat 8. pozícióját foglalják el. A pénteki vendég a legutóbbi fordulóban a baranyaiak hatalmas csatában, hosszabbítás után kaptak ki 91-89-re Kecskeméten, előzőleg hazai pályán verték a nyírségieket, 93-85-re. Egy héttel korábban Debrecenben kaptak ki simán, 102-79-re, az Atomerőmű 89-66-ra verte őket Tolnában, a Szeged pedig Pécsett múlva felül a vasutasokat, 115-93-ra. Oroszlányban 73-61-re nyertek a hazaiak, a PVSK a fentebb taglalt rossz sorozata előtti, utolsó győzelmét november 13-án aratta, Zalaegerszegen bizonyultak jobbnak a ZTE-nél, 78-65-re.  

A déliek 6 győzelemmel és 10 vereséggel várják az összecsapást, a koronázóvárosiak természetesen nyerni szeretnének az Alba Regia Sportcsarnokban. A Fehérvár egyik legjobbja Balsay Ádám volt Nyíregyházán, csereként jól szállt be, 8/3 pontot jegyzett.

– A múlt hétvégi meccsen csalódást okoztunk. Tudtuk, hogy a Nyíregyháza két kosarasra építi a játékát, készültünk a semlegesítésükre, mégsem tudtuk megoldani a feladatot. Ami pedig még ennél is nagyobb baj, hogy a hozzáállással is akadtak problémák, küzdeni tudásból sem vizsgáztunk jól. A PVSK ellen nehéz mérkőzésre számítok, hasonló stílusú csapat, mint a Nyíregyháza, ugyanúgy két-három kosarasra építi a játékát. A győzelem kulcsa az ő semlegesítésük lesz, ha betartjuk a taktikai utasításokat, odafigyelünk a megbeszéltekre, megnyerjük a találkozót – mondta Balsay Ádám.

Lukács Norbert betegség miatt kihagyta a nyírségi kalandot, azóta meggyógyult, játékra jelentkezik.

–  Legutóbb, a Nyiregyháza ellen sajnos nagyon nem sikerült azt a játékot nyújtanunk, amit elterveztünk, esélyünk sem volt a győzelemre. Átbeszéltük a dolgokat a meccs után, levontuk a tanulságokat. A játékbeli hibákat igyekeztünk kijavítani az elmúlt edzéseken. Úgy gondolom, felkészültünk a pécsiekből, tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Természetesen a győzelem a cél, szeretnénk magunk mögött hagyni a rossz sorozatot.

A sérülése előtt kimondottan jó teljesítményt nyújtó amerikai légiós, Michael Fakuade még mindig fájlalja combját, nem lép pályára. Továbbra is különedzéseket végez az erőnléti edző, Ariza Medina irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában