Frissen Fejérből

2022.01.06. 22:48

A legjobbak között - Az év sportpillanata lett Fiola Attila gólja

A 2021-es esztendő nem szűkülködött sportsikerekben, ezeknem megkoronázása pedig az Év sportolója gála volt. A Nemzeti Színházban a Magyar Sportújságírók Szövetsége 64. alkalommal ismerte el az év legkiemelkedőbb sportolóit.

Németh Krisztián

Bíró Attila szövetségi kapitány és a hölgykoszorú a Nemzeti Színházban

Forrás: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A tavalyi, helyszíni nézők néküli online gála után már publikum is lehetett a nagyszabású gálán.

 

A Nemzeti Színházban az első megyei érdekeltségű díjat az egyéni sportágak legjobb csapatai között diadalmaskodó kajak négyes kapta. A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Bodonyi Dóra, Kárász Anna összetételű csapatból utóbbi Dunaújvárosban született és ott is kezdte el a lapátolást. Anna, gyönyörű, mályvazöld ruhájában vette át az elismerést.

 

A legjobb csapatnak a női vízilabda első olimpiai érmét szerző póló válogatott bizonyult. A tokiói bronzérem kivívásában a dunaújvárosi Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Magyari Alda és Szi­lágyi Dorottya is bőven kivette a részét. A hölgyek az urakat pipálták le a szakújságírók voksolásán, a labdarúgó Európa-bajnokságon szárnyaló válogatottunkat (benne a fehérvári Bolla Bendegúz, Fiola Attila, Nego Loic, és Nikolics Nemanja, valamint a Puskás Akadémiában nevelkedő Sallai Roland), és a férfi vízilabda válogatottat.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége a 64. alkalommal ismerte el az év legkiemelkedőbb sportolóit. A Nemzeti Színházban tartott gálán több megyei sportoló is érintett volt. Az év csapatának a magyar női vízilabda történetének eddigi legnagyobb sikerét elérő válogatottat választották az ítészek. A tokiói bronzérem megszerzéséből a keret négy dunaújvárosi tagja: Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Magyari Alda (azóta az UVSE-be igazolt) és Szilágyi Dorottya is oroszlánrészt vállalt. A gálán össesen tizenkét kategóriában hirdettek győztest.

Forrás: Mirkó István

Az év sportpillanatának egy budapesti momentum bizonyult, amikor a labdarúgó Európa-bajnokságon Fiola Attila az első félidő hajrájában vezetést szerzett a franciák ellen. A díjat a MOL Fehérvár védőjének távollétében a válogatottbéli csapattárs, Schäfer András vette át.

 

Gazdára talált az MSÚSZ Életműdíja, amelyet Raduly Józsefnek ítélte oda a grémium. A Vasas egykori világklasszisa néhány évvel ezelőtt tiszteletét tette a székesfehérvári nyári örömfocin, a Mancz utcai tornán, ahol a kezdőrúgást is elvégezte.   

 

A díjazottak

Az év férfi sportolója: Szilágyi Áron (vívó)

Az év női sportolója: Csipes Tamara (kajakozó)

Az év csapata (csapatsportágak): női vízilabda-válogatott

Az év csapata (egyéni sportágak): női kajak négyes (Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra)

Az év edzője: Decsi András (vívóedző)

Az év fogyatékos férfi sportolója: Kiss Péter Pál (para kajak-kenus)

Az év fogyatékos női sportolója: Pap Bianka (paraúszó)  

Az év fogyatékos csapata: női kerekesszékes tőrcsapat (Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné dr. Mező Boglárka, Hajmási Éva) 

Az Év szabadidős sporteseménye: a debreceni Buzánszky Jenő labdarúgó egyetemi kupa

Az év e-sportolója: Blazsán Patrik 

Az év pillanata: Fiola Attilának a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon Franciaországnak lőtt gólja (itt tekinthetik meg)

Az MSÚSZ Életműdíjasa: Raduly József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában