Szerződést hosszabbított

2021.12.10. 07:25

Otthonosan érzi magát a klubban Utasi Linda

Utasi Linda, az Alba Fehérvár kézilabdása a napokban hosszabbított szerződést nevelőegyesületével. A 21 éves átlövő reméli, jó teljesítménnyel segítheti szeretett klubját a következő években.

Beke Zsombor

Forrás: FMH-Archív

322 mérkőzés, 1021 gól. Jól mutat Utasi Linda statisztikája az Alba Fehérvár KC kötelékében. Ebben a számban az összes tétmérkőzés statisztikája benne van, amit az utánpótlásban eltöltött évektől fogva a mai napig a pályán töltött kék-fehér színekben. Ezeket a számokat legalább még további két évig gyarapíthatja a fiatal játékos, ugyanis a napokban Utasi újabb két esztendőre, 2024-ig írt alá Székesfehérvárra.

– Nagyon sokat jelent számomra a klub, itt nőttem fel, minden egyes embert ismerek, aki itt dolgozik. Jó érzés, hogy még mindig számítanak rám, és megkerestek a hosszabbítással kapcsolatban. Örülök, hogy aláírtam az új szerződésemet, otthon érzem magam az egyesületnél – mondta lapunknak a 21 éves játékos. – Sokat várok magamtól, minél többet akarok idén és a következő években is segíteni a csapatnak. Biztosan lesznek hullámvölgyeim, de egyre stabilabb teljesítményt szeretnék nyújtani a következő időszakban. Remélem, a sérülések is elkerülnek a jövőben.

Utasi a szüleinek köszönhetően került 13 éve az Alba Fehérvárhoz, az edzőknek rögtön feltűnt a labdaérzéke. Azóta sem igazolt máshova, elmondta, hogy hálás az összes szakembernek, akivel valaha is dolgozott. Mindenki munkája kellett ahhoz, hogy a ranglétrát végigjárva a felnőttcsapathoz kerüljön. Ami az idei szezont illeti, az Alba Fehérvár egy váratlan, Vasas elleni vereséggel kezdte az idényt, majd az első siker is néhány fordulóig váratott magára. Azóta az együttes elkezdte a pontgyűjtést, jelenleg az Alba a 11. helyen áll a tabellán.

– Azt érzem, hogy az eddig elhullajtott pontok nagyon fognak hiányozni a végén. Ha a bajnokság zárásakor a hetedik hely környékén állnánk, én azzal már elégedett lennék. A folytatásban azokat a meccseket hozni kellene, amiket meg tudunk és meg kell nyernünk. Még egy ilyen, mint a Vasas ellen nem fér bele, hogy ennyire lentről kelljen visszakapaszkodnunk. Az a meccs a szezon végéig kísérteni fog minket, de igyekszünk elfelejteni és előre tekinteni. A csapat helyezésével ahogy a többiek, úgy én sem vagyok elégedett, sokkal több van bennünk, úgy érzem, a Fradi és a Győr ellen ezt megmutattuk. Nyilván ellenük mindenki meg akarja mutatni az igazi oldalát, de nem találjuk egyelőre az okát annak, hogy a többi meccsre ezt miért nem tudtuk átmenteni.

Az FKC a következő napokban több edzőmérkőzésen is pályára lép, legelőször pénteken a DKKA ellen 18 órától a Köfém Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában