Évzáró és díjátadó

2021.12.01. 07:30

Különleges esztendő ez az öttusázók számára

Vörös Zsuzsanna, a Volán öttusázóinak igazgatója elégedett a 2021-es szezonnal.

Horog László

A klub legjobb ifijei: Walthier Laura és Jassó Zalán

Forrás: Horog László

Nem hétköznapi idényen jutottak túl a fehérvári pentatlonisták, amely végül jól zárult: Kovács Sarolta ötkarikás bronzérmével és Demeter Bence győzelmével a katonai világ­bajnokságon. A szakosztály igazgatója, Vörös Zsuzsanna reméli, lesz mire büszkének lenniük 2022-ben is. 

– Az évzárón jó volt ismét megnézni Kovács Saci tokiói bronzérmét, a dobogóig vezető út pillanatait. Két év elteltével jöhettünk össze ismét nagyobb létszámban, tarthattunk évzárót, ugyanis 2020 márciu­sa, a pandémia a mi sport­águnkban is mindent megváltoztatott. Az anyagiak hiánya miatt edzőktől, kollégáktól kellett elköszönnünk, valamint több élversenyzőnk, valamint utánpótlás-sportolónk is bejelentette távozását. Kevesebben lettünk és kevesebbek lettünk. Másfél éve azt hittük, az egésznek néhány hónap alatt vége, aztán visszatér az életünk a korábbi mederbe, sajnos nem így történt. Nyári táborok, hazai és nemzetközi viadalok, világversenyek maradtak el, tavaly ősszel úgy tűnt, újraindulhat az élet, aztán azzal szembesültünk, egyre több versenyzőnk kapta el a vírust, hosszú pihenőre kényszerültek. Többen feladták, bejelentették, szakítanak az öttusával. Külön köszönet mindenkinek, aki hozzátett a szakosztály működéséhez, fontosnak tartom, hogy minden korosztályban volt versenyzőnk Eb-n és vb-n – közölte Vörös Zsuzsanna. 

Hozzátette, a 2021-es esztendő legfőbb eseménye a 2020-ról elhalasztott nyári olimpia volt, amely előtt a legnagyobb kérdés az volt, Kovács Sarolta egyáltalán fel tud-e készülni a játékokra. 

– Komoly veszélybe került a pályafutása, komoly drámákat éltünk meg közösen. Szeretném neki megköszönni, hogy nem adta fel, összeszedte magát és remek teljesítményt nyújtott, bronzérmes lett Japánban. Szerettem volna ott lenni a helyszínen, de erre ezúttal nem volt lehetőségem, ahogy több kollégámnak sem, szerettük volna személyesen átélni ezt a hatalmas sikert. Tévén néztem, egyedül, ami nem is volt baj, mert társaságban alighanem vállalhatatlan lettem volna, ahogy kiabálok. A futópályán, négyszáz méternél Saci hátranézett, pedig pontosan tudja, nem nézünk hátra, hanem csak előre. Visítottam, jó, hogy nem hallotta senki. Nagyszerű volt ez a nyár, bizonyította, hogy megéri küzdeni, nem szabad feladni soha. 

Az év női versenyzője a volánosoknál természetesen Kovács Sarolta lett, a férfiak közül a felnőtt-vb-n csapatban aranyérmes, egyéniben katonai világbajnok Demeter Bence kapta az elismerést. Az év utánpótlás-versenyzője a nőknél Gyugyi Laura, a fiúknál Tamás József lett. Az ifiknél Walthier Laurát és Jassó Zalánt díjazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában