Kézilabda

2021.12.21. 14:51

Hat győzelemmel és öt vereséggel zárta az őszt az Alba-MÁV-Előre SC

A gyengébb őszi szereplés ellenére nem tett le a 2021/22-es évad elején kitűzött céljáról az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság Déli-csoportjában szereplő Alba, Madár Imre szerint akár a bronzéremért is küzdhetnek tavasszal.

Krebsz András

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Hullámzó teljesítményt nyújtva, tizenkét megszerzett ponttal a 7. pozícióból várhatja a téli szünet utáni folytatást a Grőber Mátyás, Madár Imre páros által irányított Alba-MÁV csapata, a fehérvári kézisek szeptemberben még az első négy hely valamelyikének megszerzését tűzték a zászlajukra.

– Azt gondolom, hogy négy fontos pont hiányzik majd a fa alól, ennek a megszerzésére reális esélyünk volt, sajnos azonban egyik sorsdöntő összecsapáson sem tudtunk a komplett keretünkkel kiállni – mutatott rá a Szigetszentmiklós U23-as és a Dabas U23-as alakulatai elleni csatavesztés egyik fő okára Madár Imre, az Alba-MÁV-Előre tiszteletbeli elnöke.

A fehérvári együttes két bosszantó vereségében a gyenge támadójáték is szerepet játszott, ez az ősz során többször okozott fejtörést a szakmai stáb számára. Bárdos Gergőék a második legkevesebb gólt szerezték a mezőnyben (27 gól/mérkőzés), ehhez viszont néhány kivételtől eltekintve stabil védekezés párosult, aminek köszönhetően a Szalczinger János vezette védelem kapta a legkevesebb találatot (26 gól/mérkőzés) a csapatok közül.

– A jó védekezésünk az alapja, hogy egyáltalán eljutottunk idáig. A tavalyi gárdából hiányzó játékosok és az újak beépítése mind nehézséget jelentett, a menet közbeni sérülések, karanténok miatt pedig gyakran előfordult, hogy nem tudtunk közösen gyakorolni. Ezekből kifolyólag nem működött olajozottan a támadójátékunk, ezért lőttünk ilyen kevés gólt.

Az albások közül nem könnyű olyan játékost találni, aki az elmúlt hónapokban végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott volna, hiányzott az igazi vezéregyéniség a pályáról.

– A kapusok hozták a tőlük elvárt szintet, Szalczinger János pedig remekül fogta össze a védelmünket. Rajta kívül a mezőnyjátékosok közül a beállósok azok, akik hosszabb távon a közepesnél jobb produkciót nyújtottak.

Nagyon sűrű a mezőny a Déli-csoportban, nyolc együttes található öt ponton belül, Kanyó Bencéék mindössze három egység távolságra vannak a hőn áhított dobogó legalsó fokától.

– Még mindig szeretnénk a legjobbat kihozni ebből az évből, a csapattal szembeni elvárás – a rossz kezdés miatt – az első négyből az első hatba kerülésre módosult. Természetesen szeretnénk ezen belül minél előrébb végezni, a harmadik pozíció megszerzésének pedig rendkívüli módon örülnénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában