Júniusra csúszik az októberi Eb

2021.12.08. 18:36

A pandémia árnyéka a minifutballra is kivetült

A világjárvány miatt elmaradt októberi, kassai minifutball Eb-t júniusban rendezik.

Horog László

Forrás: Horog László

A nemzetközi szövetség, az EMF közölte, az október végén elmaradt kispályás Európa-bajnokság új időpontja június 4-11. A helyszín nem változott, Kassán bonyolítják a seregszemlét, ami a világjárvány miatt nem került megrendezésre 2020-ban és 2021-ben sem.

– Nagyon remélem, ezúttal végre megrendezik az eseményt – mondja Nagy Lajos, a magyar kispályás válogatott szövetségi edzője. – Szeptemberben derült ki, hogy az északi szomszédnál, különösen abban a térségben annyira súlyos a vírushelyzet, hogy az Eb megrendezése nem lehetséges, az újabb halasztás mellett döntöttek. Miután a hazai viszonyok megengedték, a honi szövetség elnökével, Tibor Dáviddal úgy döntöttünk, rangos, nemzetközi tornát rendezünk az elmaradt Európa-bajnokság időpontjában, a Marczibányi Sportcentrumban megnyertük a viadalt Szlovákia, Csehország és Izrael előtt. A szlovákoktól az első csoportmeccsen 1-0-ra kikaptunk, a fináléban visszavágtunk, 2-0-ra győztünk.

Forrás: Horog László

A magyar klubcsapatok is jól szerepeltek a nemzetközi porondon, három gárda jutott a nyolc közé szeptember elején, az olasz Misano Adriaticóban rendezett BL fináléban, a Mad Dogs megismételte legutóbbi, 2019-es sikerét. Az együttesben három fehérvári, Büki Baltazár, Bognár Bence és Wittner Máté jutott szóhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában