Egy évig nála lesz a vándorserleg

2021.12.07. 13:09

A fehérvári Kovács Bálint kapta meg az első ízben kiosztott Király Kupát

A H-Moto Team által menedzselt motorversenyző, Kovács Bálint a Magyar Motorsport Szövetség gyorsasági szakágának díjátadóján megkapta magánkezdeményezésből létrehozott Király Kupát.

Beke Zsombor

Forrás: H-Moto Team

Kovács Bálint mögött mozgalmas szezon áll. A cseh New2Project Teammal a Spanyol Suberbike bajnokság open1000-es kategóriájában az idény nagy részében a közvetlen élmezőnyhöz tartozott, sőt a legendás Le Mans-i 24 órás versenyen is parádés bemutatkozást hozott össze és tette le névjegyét a hosszú távú motorversenyzés világában.

Úgy tűnt a spanyol pontvadászatban jó esélye lehet kategóriájának bajnoki címére is, de aztán jött a nyár vége és vele együtt jöttek a sérülések. Először az egyik versenyhétvégén kéz-, és lábtörést szenvedett, majd miután felgyógyult egy gyakorlás során ráesett a vállára, amit műteni is kellett. Utóbbi balesettel véget ért az idénye.

A hazai szövetség azonban elismerte 2021-es teljesítményét, a közelmúltban a Magyar Motorsport Szövetség gyorsasági szakágának díjátadója gáláján díjazták a szezon legjobb produkcióit, közte a H-Moto Team pártfogoltjáét is. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményen Kovács kapta a Király Kupát, melyet minden év végén annak adnak át, aki az adott esztendőben a legtöbbet tette, hogy a magyar motorsport minél szélesebb körben ismert legyen. A vándorserleget egy évig őrizheti a fiatal versenyző, mégpedig a Le Mans-ban, illetve a Spanyol Superbike Bajnokságban nyújtott teljesítményéért.

– Fantasztikus érzés, hogy én kaptam meg ezt az elismerést, a versenyeken felmutatott teljesítményemért, a magyar motorsport hírnevének nemzetközi öregbítéséért – mondta a díjátadó után Kovács Bálint. – Szeretném megköszönni a csapatomnak, hogy mindezt megkaphattam, nélkülük ez nem ment volna. Számomra nagy büszkeség, hogy komoly nemzetközi versenyeken a hazámat képviselhetem, és minden alkalommal, amikor kifutok a pályára, a csapatért, a családomért, és az országomért is húzom a gázt. Alig várom már a jövő évet, és hiszem, hogy még jobb teljesítményre leszek képes, mint 2021-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában