Legutóbb Úrhida szerezte meg a győzelmet

2021.11.08. 19:01

Zajlanak a kispályás bajnokság küzdelmei

Az ősszel is elrajtolt az egy esztendeje életre hívott sorozat, a Fejér megyei kispályás focibajnokság.

Horog László

Schneider Béla, a megyei kispályás bajnokság ötletgazdája, az FMLSZ igazgatója

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Egy évvel ezelőtt 21 gárda nevezett a küzdelmekre, mindössze egy csapat lépett vissza pár forduló után, a többiek befejezték a sorozatot. A végső győzelmet május végén, az ötcsapatos, fehérvári döntő során az Úrhida szerezte meg. Előzőleg többfordulós rendszerben, csoportokban zajlottak a küzdelmek, a győztesek találkoztak végül a MOL Fehérvár FTC utánpótlás centrumában.

Ezúttal a megyei kispályás bajnokságban szereplő együttesek száma lecsökkent 16-ra, ám ez nem jelenti a lendület elvesztését. Egyes együtteseknél kimondottan örömteli, hogy a tavalyi sikeren felbuzdulva három gárda, a Baracska, a Csákberény és a Velence a megyei harmadosztályú, nagypályás bajnokságba nevezett. Szeptember utolsó hétvégéjén rajtolt az idei sorozat, logikusan ezúttal négy csoportban, az A-ban Mezőkomárom, Alsószentiván, Csősz és Sáregres, a B-ben Pusztaszabolcs, Perkáta, Sárkeresztúr, Úrhida, a C-ben Nadap, Sukoró, Bicske és Gánt, a D-ben pedig Balinka-Mecsér, Isztimér, Sárkeszi és Kincsesbánya érdekelt, a csoportbeosztások érthetően területi elv alapján történtek.

Schneider Béla, a megyei kispályás bajnokság ötletgazdája, az FMLSZ igazgatója
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az A-jelű négyesben négy forduló lezajlott, befejezték az őszi szezont, Mezőkomárom vezet, 23 egységet gyűjtöttek, egy ponttal előzik meg Alsószentivánt, Csősz 18, az újonc Sáregres 5 pontos. A többi négyesben a felénél tart a félszezon, két forduló ment le mindenütt, a B-ben a Perkáta áll az élen (18), őket Úrhida (10), Sárkeresztúr (4), Pusztaszabolcs (3) ponttal követi. A C-ben Sukoró áll az élen, valamennyi mérkőzését megnyerve, 18 egységgel, Bicske 12, Nadap 4, Gánt 1 pontot gyűjtött. A D-ben Kincsesbánya teljesített a legjobban (15), őket Balinka-Mecsér (12), Isztimér (9) követi, az újonc Sárkeszi még nem szerzett pontot. A legtöbb gólt az eddigi mérkőzéseken Völgyi Attila (Mezőkomárom) és a sukorói Molnár Krisztián jegyzi, mindketten tízszer voltak eredményesek, utóbbi két mérkőzéssel kevesebbet játszott. Az őszi küzdelmek a jövő hétvégén zárulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában