Auszmann Gyula

2021.11.14. 23:39

Nem törte meg a sípcsonttörés

Sípcsont- és térdtörése után visszatért, és Zemplénben versenyzett először Auszmann Gyula és a Moszkvics 2140-es.

Németh Krisztián

Az Auszmann–Szabó páros visszatérése egyben ennek a Moszkvics 2140-esnek a hattyúdala is volt

Fotó: Full Autó SE

Beszállás után úgy kellett ráemelni a kuplungra a bal lábamat, onnantól nem volt gond – újságolta a Székesfehérváron élő Auszmann Gyula. A raliversenyzőt háza előtt ütötték el motorozás közben, amivel közel féléves „mozdulatlanságra” ítélték. Több operáció után mindössze két héttel az októberi Rally Hungary előtt tudott lábra állni, s Zemplénben már ott volt a Historic-mezőnyben. Továbbra is a Moszkviccsal, a közelmúltban felújított Polonez még pihen.

Az Auszmann–Szabó páros visszatérése egyben ennek a Moszkvics 2140-esnek a hattyúdala is volt
Fotó: Full Autó SE

– Mindenáron indulni akartam a szezonzárón, nagyon kikészítettek az elmúlt hónapok. Kicsit bátortalanul, de legalább mentünk, így is meglett a harmadik hely a kategóriánkban. Akit meg lehetett verni, azt megvertük. A szervizcsapat, és a navigátorom, Szabó János, nagyon sokat segített az autó felkészítésében.

Gyula ötvenöt éves, de a volán mögött mintha csak tizennyolc lenne, ám érzi a hosszú kihagyást.

– A fizikális állóképességem még nem az igazi, nagyon elfáradtam. Inkább fejben volt problémám, hiszen az elmúlt öt hónapban egyáltalán nem vezettem. Elszokik az ember attól, hogy „gyorsan menjen a fák között”.

Alighanem az aranyszínű Moszkvicsnak az októberi verseny volt a hattyúdala.

– Jövőre már a teljes szezonban a Polonezzel szeretnénk menni, a Moszkvicsot szétszedjük, és építünk egy másikat – árulta el a fehérvári pilóta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában