BVSC-Zugló – Mol Fehérvár FC

2021.11.03. 14:32

Nem forgott veszélyben a fehérvári továbbjutás

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a Mol Fehérvár FC az NB III-as BVSC otthonában lépett pályára.

Beke Zsombor

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

BVSC-Zugló – Mol Fehérvár FC 2-5 (0-3)

Mol Fehérvár: Kovácsik – Funsho (Kojnok a szünetben), Rus (Lüftner 64.), Musliu, Hangya – Dárdai (Csoboth a szünetben), Nego, Makarenko (Nyári 72.), Kovács – Nikolics, Zivzivadze (Kodro 62.). Vezetőedző: Szabics Imre.

Gól: Szalánszki (80.) Fisli (ill. Nikolics (3., 38., 62.), Dárdai (29.) Kodro (69.)

Már a Vidi összeállításából látszódott, hogy Szabics Imre vezette szakmai stáb igen komolyan vette a harmadosztályú ellenfelét, hiszen szinte alapcsapattal álltak fel a vendégek. Bekezdett a Mol Fehérvár, a 3. percben Dárdai szöglete után Nikolics elé került a labda, aki közelről nem hibázott, 0-1. Nem sokkal később majdnem megduplázta előnyét a Fejér megyei alakulat, Zivzivadze kapott forintos labdát Funshotól a tizenhatoson belül, de a kilépő kapusba rúgta a labdát. A 10. percben kijöttek a hazaiak a szorításból, egy formás támadás végén Szalánszki lövését hárította a kapuba visszatérő Kovácsik. Kovács lódult meg a bal szélen szép cselekkel, majd Nikolics elé tálalt, akinek estében ellőtt labdájában nem volt már elég erő, hogy komoly veszélyt jelentsen Kovács kapujára. A 29. percben megszületett a második vendég gól is, jobb oldali akció után Dárdaihoz került a labda, aki éles szögből volt eredményes, 0-2. Még a félidő elején háromra nőtt a vendégek előnye, Kovács-Zivzivadze-Nikolics volt a labda útja, utóbbi 8 méterről lőtt higgadtan a hálóba, 0-3.

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A második félidőre sem változott a játék képe, a hazaiaknak momentumai sem nagyon voltak. A 62. percben Nikolics megszerezte saját maga harmadik, csapata negyedik gólját, Zivzivadze kapufája után a kipattanót segítette gólvonalon túlra, 0-4. Nem vett vissza a Vidi, Kodro éppen hogy beállt, máris eredményes tudott lenni. A szünetben becserélt Kojnok beadására érkezett nagyszerű ütemben a bosnyák-spanyol kettős állampolgárságú támadó, és a kifutó Kovács elől a kapuba bólintott, 0-5. Jól játszott a Fehérvár, a hosszú idő után újra kezdő Nikolics-Kovács duó jól mozgatta az övéit.

A 79. percben Nego fején maradt a hatodik Fejér megyei találat, Csoboth beadása után fejelt mellé a magyar válogatott játékos. A hétközi kupafordulót végül nem sikerült megúszni a Fehérvárnak kapott gól nélkül, a kissé szellős védelem által kísért hazai akciót Szalánszki oldalról eleresztett bombája zárta le, 1-5, majd Fisli is betalált 23 méterről, 2-5. Bár a mérkőzés vége nem sikerült szépre, a fehérvári továbbjutás nem forgott veszélyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában