megnyerték az emléktornát

2021.11.13. 18:36

Nagy küzdelemben nyert a magyar férfi jégkorong-válogatott Ukrajna ellen

A Sárközy Tamás Emléktorna zárómérkőzésén a magyar férfi jégkorong-válogatott Ukrajnával találkozott a Tüskecsarnokban.

Beke Zsombor

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Magyarország – Ukrajna 1-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Budapest, 1000 néző. V.: Soós, Kis-Király, Balla

Magyarország: Rajna – Horváth M., Pozsgai, Erdély, Sofron, Nagy G. – Szirányi, Garát (1), Galló 2, Sebők (2), Kulmala – Kiss D., Kiss R., Vincze (1), Csányi, Magosi – Tóth G., Tóth R., Nagy K., Szita, Mihály. Szövetségi kapitány: Sean Simpson

Ukrajna: Petrov – Matusevich, Rybalko, Lyalka, Nimenko, Pavlenko – Alekseev, Mazhuga (1), Kuzmenko, Mikhnov 1, Ruban – Ratushnyi, Tolstushko, Hrytsenko, Savchenko, Vorona – Smirnov (1), Sysak, Blagyi, Kostikov, Mazur. Szövetségi kapitány: Vadlm Shakhraychuk.

Kiállítások: 20, ill. 22 perc

Kapura lövések: 31-19

A háromcsapatos torna első napján a mieink végig dominálva, 4-1-re verték meg Olaszországot csütörtökön. Pénteken az olaszok Ukrajnával találkoztak, szoros mérkőzésen 4-3-as nyertek Petanék. Szombat délután Magyarországon volt a sor, hogy összemérje erejét a divízió I/B-és ukránokkal.

Pazarul indult a találkozó, hiszen az első percben emberelőnyben Garát Zsombor távoli, kékvonalas lövésébe a kapu előtt Galló nyúlt bele jól, 1-0. Nem tartott sokáig a magyar öröm, ugyancsak létszámfölényes szituációban Ukrajna is betalált. Mindössze 32 másodpercig kellett járatniuk öt a négy ellen a pakkot, Mikhnov lépett be oldalról és a kapu elé betörve fonákkal emelt Rajna válla fölött a kapuba, 1-1. Keményen játszottak a vendégek, néhol már-már a sportszerűség határait súrolták, Erdély Csanád is kapott egy ütközést vak oldalról, de a Fehérvár támadója vissza tudott térni. A gyors gólváltást követően kiegyenlített játék folyt, a mieink részéről Galló és Kulmala összjátéka volt szép, de előbbi kihagyta a helyzetet.

 

A második harmad mezőnyjátékkal kezdődött, majd Szita mentés közben rosszul ért földet, a volt fehérvári játékos csak segítséggel tudta elhagyni a jeget. Az első húsz percben tapasztalható feszültség nem hagyott alább, Sofron és Magosi szólalkozott össze néhány ukránnal. Szimpla, majd újabb vendég fegyelmezetlenség miatt kettős előnyben támadhatott Magyarország, Sebők szép passza után Galló lőtt a hálóba, 2-1. A folytatásban sem nyugodtak meg a felek, az ukránok büntetőpadján szinte alig voltak háromnál kevesebben, de a kakaskadásokban a magyar fiúk sem maradtak alul. Nem igazán ízlett Sean Simpson együttesének a kissé hektikussá váló játék, többször Rajna bravúrjain múlott csak a vendégek egyenlítése.

Magyar fölénnyel folytatódott a játék az utolsó játékrészben. Galló lódult meg egyedül, de keresztpassza nem találta meg Sebőköt. Továbbra is sérülésveszélyes volt Ukrajna néhány megmozdulása, de játékban egyre jobban kijött a két gárda közti különbség, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Félő volt, a kihagyott lehetőségek megbosszulják magukat, egy ukrán emberelőnyben akadtak is nehéz szituációk, de Rajna állta a sarat. A magyar férfi jégkorong-válogatott két győzelemmel zárta a Sárközy Tamás Emléktornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában