CESA®

2021.11.23. 15:54

Középkori környezetben döntögettek rekordokat Csókakőn az erősemberek

November 21-én került sor a CESA® Felföldi Challenge Liga első fordulójára a Fejér megyei településen.

Elekes Gergő

Mészáros Dávid fantasztikus szezont fut

Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A 13 órakor kezdődő  verseny 12 sportembert vonultatott fel két kategóriában (7 open, 5 mesters) egy nem akármilyen környezetben, hiszen a csókakői vár impozáns látványa még egy hétköznapi emberben is feléleszti az ősi erőt. Hát még ezekben a modern Toldikban!

 

A 9,6 kg-os Braemer kőlökéssel vette kezdetét a harc, ahol rögtön országos csúcsdöntés is sikerült: 9,37 m távolsággal Molnár Zsolt eredménye innentől a megdöntendő. Másodikként a 12,5 kg-os láncos súlyhajítás érkezett, ahol nem egy, hanem rögtön három országos csúcsdöntés történt: open kategóriában 17,44 m a sárosdi Mészáros Dávid, mastersben 15,50 méterrel Molnár Zsolt, míg U90-ben 12,67 méterrel Pállfi László állított be rekordot.

Pállfi Lászlónak is sikerült rekordot beállítani

Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A harmadik feladat a kis skótkalapács dobása volt, ahol két új csúcs született: saját korábbi rekordját írta felül a fehérvári Mounier Stephane 24,96 méterrel mastersben, valamint openben Mészáros Dávid 30,30 méterrel a szintén fehérvári Vass István korábbi csúcsát döntötte meg. Következett a könnyűnek még véletlenül sem nevezhető koffercipelés, két 95kg-os monstrum és egy 30 méteres táv várta a versenyzőket...egy kis ázott, füves talajjal megspékelve.

 

A napot az 51 kg-os, kétkezes sziklahajítás zárta, itt ismét született új rekord, Molnár Zsolt Mounier Stephane korábbi csúcsát javította 3,51 méterre, valamint U90-es kategóriában Pállfi László írta felül 3,23 méteres eredményével az előző rekordot.  

Mounier Stephane

Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

Open kategóriában végül Mészáros Dávid diadalmaskodott 33 ponttal, akit 27 ponttal Piroska Krisztián, 25 ponttal pedig Boros Szabolcs követett. Mastersben Molnár Zsolt nem talált legyőzőre, 24 ponttal ő végzett az élen, akit 19 ponttal Mounier Stephane és 13 ponttal Dusnoki Imre követtek a dobogón.

 

A következő versenyre sem kell már sokáig várni, november 27-én ugyanis érkezik a hölgyek számára a CESA® Strongwoman liga harmadik, döntő állomása, ami egyben az idei országos bajnokság eseménye is - tudtuk meg Mounier Stephane szervezőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában