Nehéz szülés

2021.11.05. 21:21

Kaotikus meccset nyert meg az Alba

A női kézilabda K&H Liga 7. fordulójában az Alba Fehérvár KC a Szombathelyi KK felett izgalmas végjátékban egy góllal kerekedett felül.

Káldor András

Ohjama Mana a fehérváriak egyik legjobbja volt

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Alba Fehérvár KC – Szombathelyi KKA 29-28 (15-16)

Székesfehérvár, 500 néző

Vezette: Androrka, Hucker

Alba Fehérvár KC: Tóth Nikolett – Töpfner 4, Boldizsár 1, Besszer 6, Varga E. 1, Triscsuk 6, Takó 1. Csere: : Pijevic (Kapus), Bardi, Ohjama 8 (2), Szarka A. 1, Domokos D., Gerháth K. 1. Edző: Boris Dvorsek

Szombathelyi KKA: Tomasevics – Horváth P. 3, Kadlicsek, Pődör R. 4 (2)., Gorilszka 7, Stosic 3, Csire F. 6. Csere: Balog J. (kapus), Szendrei, Prkacin 2, Cristina-Viorica, Virág 3, Lubjanaja. Edző: Marosán György

Kiállítások: 10, ill. 8 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2

Ohjama Mana a fehérváriak egyik legjobbja volt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Abban egészen biztosak lehettünk, hogy nem várt sétagalopp az Albásokra, függetlenül attól, hogy hozzájuk hasonlóan ellenfelük sem a legjobb szezonjukat futják eddig. Mindenesetre pénteken jelentette be a szombathelyi csapat vezetése, hogy csatlakozott hozzájuk a 35 éves román származású, olasz válogatott Cristina Gheorghe, aki a 16. percben be is mutatkozott a Köfém csarnokban.

A 4. percig kellett várni az első hazai találatra, melyet Ohjama Mana süllyesztett Katarina Tomasevics hálójába. Ezt követően kifejezetten izgalmas, de hibáktól korántsem mentes félidőt láthattunk. A csapatok felváltva vezettek, a vendégek több alkalommal is magukhoz ragadták az előnyt, és Csire Fanni volt az, akinek a gólja vasi vezetéssel zárta az első félidőt. Az Albából Triscsik Krisztina és Besszer Borbála vitte a prímet gólszerzés terén, mindketten egyaránt négyszer voltak eredményesek ebben a fél órában. A védekezés csak a 45. perc után vált feszessé, de támadásban is a hajrára jött meg a kellő lendület. Igaz, a szombathelyiek nem tétlenkedtek hátul, sok volt a megállító fault, és az ezekből indított akció.

 

A pihenő után az öltözőben ragadt az AFKC, több mint ötperc elteltével lőtte az első góljukat Besszer (16-18). Aztán hosszú ideig futott az eredmény után a vendéglátó, de a 47. percben Töpfner Alexandra egy lerohanás után fordítani tudott (22-21). Ez nagy lökést adott, mert a végjáték, ha nehezen is, de már az Albáé volt, és Ohjama, valamint Besszer vezérletével hozták a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában