Toborzó a Vörösmarty-iskolában

2021.11.16. 18:55

Kajak-kenu osztályt indítanának jövőre

A lassan egy éve működő Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia és a székesfehérvári Vörösmarty Általános Iskola óvodások részére hirdetett suliváró, toborzó foglalkozást.

Ferencz Balázs

Betlenfalvi István bízik abban, hogy a nemzeti kajak-kenu akadémián egyre több eredményes sportolót nevelhetnek

Fotó: KKNKK

A Velencei-tó partján immár a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia foglalkozik az ifjú kajakosok és kenusok nevelésével, versenyeztetésével. A komoly tervekkel indított akadémia Agárdon és Sukorón egy­aránt működik, de Budapesten is tart edzéseket. A minden igényt kielégítő sportkomplexum alapkövét november 25-én teszik le Sukorón, a létesítmény megépüléséig ideiglenes bázissal biztosítják hamarosan az egész éves felkészülést.

Ugyanakkor a szakmai stáb, valamint a sportolói létszám is egyre bővül. Hogy minél több gyermekkel szerettessék meg a vízi sportokat, a Kovács Katalin-akadémia és a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola összefogott, s jövő szeptembertől kajak-kenu osztályt indítanának a Ligetsoron.

– Emelt szintű testnevelést tanító általános iskola vagyunk, nagyon sokféle sportot ki tudnak nálunk próbálni a gyerekek, és nem csak a hagyományos sportágakat. A floorball például nálunk nagyon népszerű, rendszeres résztvevői vagyunk a diák­olimpiáknak, s eredményesen szereplünk ezeken a versenyeken. A közelünkben fekszik a Csónakázó-tó, rendszeresen szoktunk kenuzni, kajakozni, sárkányhajózni a gyerekekkel. Ezért is keltette fel az érdeklődésünket a lehetőség, melyet az akadémia kínált. Ha kialakul az együttműködés, akkor specifikus kajak-kenu osztályt indítanánk az iskolában – mondta Makainé Vida Bernadett, a Vörösmarty igazgatónője. – Suliváró iskola-előkészítő foglalkozásra várjuk a nagycsoportos óvodásokat s az érdeklődő szülőket.

Betlenfalvi István bízik abban, hogy a nemzeti kajak-kenu akadémián egyre több eredményes sportolót nevelhetnek
Fotó: KKNKK

A november 24-én 16.30 órakor az iskolában kezdődő eseményen a Kovács Katalin Kajak-kenu Akadémia edzői, szakemberei tartanak bemutatót és toborzót.

– A népszerűsítés a tanév elejétől elindult, de a mostani toborzó azt a célt szolgálja, hogy a kápolnásnyékihez hasonlóan kajak-kenu tematikájú általános iskolai osztályt indítsunk. Ehhez keresünk sportolni vágyó gyerekeket – beszélt a tervekről az akadémia szakmai igazgatója, Betlenfalvi István. – Játékos óvodai felmérő, sportágismertető szerepel a családi programban. Multisport-szemléletű, kajak-kenu identitású osztályt tervezünk indítani. A Velencei-tó környékén már korábban volt kísérlet osztályok működtetésére, Székesfehérváron új alapokra helyezzük a rendszert. A Csónakázó-tóra is tervezünk majd oktatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában