Kókán léptek kötelek közé

2021.11.30. 17:10

Írekkel csaptak össze a fehérvári ökölvívók

Két székesfehérvári ökölvívó is ringbe léphetett a magyar - ír csapattalálkozón. A fiatal bokszolók értékes tapasztalatokkal gazdagodtak.

Ferencz Balázs

Magyarország és Írország ökölvívói a Tápiómente Ökölvívó KHE szervezésében léptek kötelek közé Kókán. A kiválóan szervezett gála zártkörű volt, de online lehetett követni a mérkőzéseket. Melyek sorában a Fehérvár Küzdősport SE két ökölvívó palántája is ringbe szállt. Mindketten az U12-es korosztályt képviselték, Babinec Dániel a 37 kilósok között, míg Turós Levente a 48 kg-os súlycsoportban mérkőzött.

Az írek rendkívül erős csapattal érkeztek, a kétnapos csatározás végén 32-23-ra nyertek a vendégek. Babinec Dániel első nap olyan fölényes győzelmet aratott, hogy másnap a visszavágóra már nem álltak ki ellene. Turós Levente a súlycsoport ír bajnoka ellen mérkőzött két kiváló mérkőzést. A megmérettetés első napján nagyon szoros, pontozásos vereséget szenvedett, majd a második napon javított, s döntetlenre szépítette kettejük párharcát. A Fehérvár Küzdősport SE vezetőedzője, Turós Arnold szerint a kókai gála komoly állomásként szerepelt sportolói felkészülésében.

– Ilyen gálán, ilyen ellenfelek ellen ringbe lépni felbecsülhetetlen élmény egy fiatal versenyző számára – fogalmazott Turós Arnold, a fehérváriak vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában