Foci

2021.11.25. 07:30

Győztes gólt rúgott Tóth Tamás Vid címeres mezben

Tóth Tamás Vid szépségdíjas találatával nyerte meg az U18-as magyar labdarúgó-válogatott a Montenegró elleni felkészülési mérkőzést. A MOL Fehérvártól Dénes Csanád Vilmos is pályára lépett címeres mezben.

Németh Krisztián

Tóth Tamás Vid (a hátsó sorban balról a második), mellette jobbra Dénes Csanád Vilmos a válogatottban

Fotó: mlsz.hu

Az Oross Márton vezette U18-as válogatott tagjai utolsó összetartásukon vesznek részt ebben az évben, és ebben az öt napban kétszer is megmérkőznek a montenegrói együttessel. Először kedden, Telkiben találkoztak a felek. 

Tóth Tamás Vid már a 22. percben kiemelkedett a mezőnyből. Szó szerint, ugyanis egy bal oldali akciót követően ruganyosságát is bizonyítva a levegőből belsőzte a labdát a léc alá. A Vidi futballistája korábban Tímár Krisztián irányítása alatt mutatkozott be címeres mezben ebben a korosztályban, és góljának köszönhetően talán még inkább alapembere lesz Oross Márton együttesének. 

A fehérvári születésű fia­talember a 2017/2018-as sze- zonban a Vidi U14-es csapatának bajnoki címéhez tett hozzá 10 gólt, majd 2021 nyarán edzőmérkőzésen már az első csapat mezében is betalált. A MOL Aréna Sóstóban tudott duplázni! 2021-ben debütált az U17-es válogatottban is. Szabics Imre ebben a szezonban háromszor is nevezte a meccskeretbe, de az NB I.-ben még várat magára a bemutatkozása. A Vidi második csapatában a 23-as mezt viselő labdarúgó alapember az NB III.-as csapatban, de gólt még nem tudott szerezni. 

A szintén a MOL Fehérvárban pallérozódó, ám a Puskás Akadémiában nevelkedő, és a Csákvárban is megforduló Dénes Csanád Vilmos a középpályán vette ki a részét Montenegró legyőzéséből. 

– Elégedett vagyok a mutatott teljesítménnyel, a játékosok mindent megtettek, hogy megvalósítsák, amit kértünk tőlük, elvi hibákat nem követtek el a mérkőzésen. Meg kellett harcolni a győzelemért, de erre is számítottunk, nemzetközi szinten nem lehet könnyű győzelmeket elérni – értékelt Oross Márton. – Továbbra is zajlik a kiválasztás, keressük a megfelelő játékosokat, és egyre inkább körvonalazódik, hogy kik azok a labdarúgók, akikre hosszú távon is számíthatunk. Szeretnénk a következő mérkőzésre tovább javulni, hogy még gördülékenyebb, tudatosabb és pontosabb legyen a játékunk – zárta gondolatait a szövetségi edző. Ma délelőtt tulajdonképpen szinte hazai pályán játszhat címeres mezben a két fehérvári, hiszen 11 órától Csákváron mérkőznek meg ismét Montenegró korosztályos legjobbjaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában