Műkörmözés és jobbcsapott

2021.11.25. 09:00

Gombaszögi Viktória már 11 évesen a felnőttekkel edzett

A közelmúltban a 8. Superfight Series Hungary nemzetközi K1 és muaythai gálán lépett kötelek közé a fehérvári Gombaszögi Viktória.

Németh Krisztián

Pontos rúgás Gombaszögi Viktóriától

Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Tizenegy évvel ezelőtt tette le első övvizsgáját Viktória, akinek fontos állomás volt az életében, hogy a Prémium Média & Sport Management nívós gáláján léphetett szorítóba. Hamar megedződött, már 11 évesen a felnőttekkel edzett.

– A felnőttek edzésmunkáját végeztem, így sokkal erősebb és eredményesebb lettem, sok magyar bajnokságot nyertem – idézi fel pályája korábbi szakaszát a 20 éves hölgy. – Aztán kempóban elfogytak az ellenfelek, pár évig nem volt lehetőségem versenyezni. Az edzőm javaslatára MMA, thai box és földharcversenyeken indultam. Közben kempósként bekerültem a vb-re készülő válogatottba, de sajnos járvány miatt elmaradt a világbajnokság.

Úton a ring felé

Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A székesfehérvári Profi Kempo Akadémia versenyzője, Takács Attila tanítványa, a budapesti Cseh Annával küzdött meg K1 szabályrendszerben 63 kilóban.

– Az ellenfelem jobban otthon érezte magát a thai bokszban, jól teljesítettem, de sajnos nem tudtam legyőzni. Örülnék, ha adódna még ilyen lehetőségem – zárta mondandóját Gombaszögi Viktória.

A fehérvári lány civilben műkörmösként keresi a kenyerét, ebben édesanyja volt a mestere.

Ez a foglalkozás azért is praktikus számára, mert össze tudja hangolni a munkáját az edzésekkel, annál is inkább, mivel klubjában edzőként gyerekcsoportot vezet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában