Jégkorong

2021.11.26. 22:27

Fordítottak a Bikák

Az ICE Hockey League pénteki játéknapján a Hydro Fehérvár AV19 az utóbbi hetekben a bombaformába lendülő Red Salzburg ellen lépett jégre. A hazaiak háromgólos előnyt tékozoltak el, majd a szétlövést elvesztették.

Káldor András

Nagyüzem volt a kapuk előtt, fordulatos meccset vívott a kék mezes Fehérvár és a Salzburg

Forrás: Kricskovics Antal

A vendégek az utóbbi hét bajnokijukból csupán egyet buktak el a Bolzano ellen, és a Bajnokok Ligájában sem sok hiányzott ahhoz, hogy a negyeddöntőbe jussanak a francia Rouen csapatával szemben, de összesítésben riválisuk bizonyult jobbnak (3-4).  

Mindenesetre a Volán különleges helyzetből várhatta ősi riválisa ellen az összecsapást, hiszen a ligában szinte egyedüli csapatként a koronavírus-járvány miatt szurkolók előtt játszhatott, mivel az osztrák együttesek a következő három hétben zárt kapuk mellett rendezhetik a meccseket. S, mint ismeretes a Fehérvári Ördögkatlan hetedik játékosát jelentik a drukkerek, és jelen esetben elodázható volt az a tény, hogy elengedhetetlen tartozék a védettségi igazolvány, valamint a maszk. Azt szinte minden hokirajongó tudja, hogy a Fehérvár 2007-es osztrák ligában való részvétele óta különlegesek a nyolcszoros osztrák bajnokkal vívott találkozók, ráadásul sohasem szerepeltek a népszerűségi lista élén a tabellán most a meccs előtt a Volán mögött álló Bikák. 

Talán az ilyen erős mérkőzéseken mérheti le Kevin Constantine, hogy mennyire tudják a fiatalok segíteni a sérülések miatt több kulcsembert nélkülöző fehérvári gárdát.

Kiegyenlített első percek után a 8. percben szinte a semmiből lőtt gólt a Fehérvár egy formás akció végén. Alexander Petan száguldott el, majd Timothy Campbell adott forintos korongot Andrew Sarauernek, akinek a passza után Erdély Csanád korcsolyájáról kerül a Salzburg ketrecébe a pakk, 1-0. Kellő dominanciával játszott a folytatásban is a vendéglátó, és az első emberelőnyükből cirka három alkalommal is bevehették volna Atte Tolvanen kapuját. Aztán álomszerű gólt szerzett Petan a 15. percben, a látogatók négy játékossal is letámadtak, ám ez nem akadályozta meg abban a Volánt, hogy Petan egy indítás után ne varrja fel a bal felsőbe a korongot, 2-0. Még egyet sem fordult körbe a kismutató, amikor Magosi Bálint a kapu mögül az érkező Németh Kristóf elé adott, aki közelről ki is használta a kínálkozó lehetőséget, 3-0.      

Rémálom szerűen indult a középső harmad, előbb a 22. percben egyedül hagyták Benjamin Nissnert, aki éles szögből nem teketóriázott, és a hosszú sarokba lőtt, 3-1. Majd még fel sem eszméltek a kék-fehérek, mert jött Lucas Thaler, és egy megpattanó korongból szűkítette az állást, 3-2. Ezt követően szerencsére nem tört meg és rendezte sorait a FAV19, és a 31. percben Joshua Atkinson került nagy helyzetbe, de a bekk egy kicsit „túlhúzta” a korongot a kapussal szemben, és mellé szállt a játékszer.

Izgalmasnak ígérkezett a záró húsz perc, a csapatok próbáltak nyomást gyakorolni a másikra, bár az elején kevés kidolgozott helyzetet láttunk a nagy tempó dacára. A 47. percben viszont emberelőnyből egyenlített a Red Bull, Dominque Heinrich távoli löketébe tette bele a kapu előtt a botját Ty Loney, 3-3. A rendes játékidő és a hosszabbítás sem hozott döntést, jöhetett a szétlövés, melyet Jan-Mikael Järvinen gólja zárt le, 3-4.

Jegyzőkönyv:

Hydro Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg 3-4 (3-0, 0-2, 0-1, 0-0, 0-1)  

Székesfehérvár, 1763 néző, Vezette: Nagy A., Rencz, Koncz, Váczi

Hydro Fehérvár AV19: Tirronen – Fournier, T. Campbell (1), Erdély Cs. 1, Sarauer (1), Petan 1 – Horváth M., Szabó D., Shaw, Jacobs, Kuralt - Atkinson, Dobmayer, Magosi (1), Németh K. 1, Mihály Á. – Ambrus, Rétfalvi, Szabó B. Vezetőedző: Kevin Constantine

RB Salzburg: Tolvanen – Heinrich (1), Schreirer, Baltram, Nissner 1 (1), Thaler 1 – Brennan, Pallestrang, T. Raffl, Järvinen 1, Schneider – Kanzig, Zündel, Huber, Wukovits, Loney 1 – Stapelfeldt, Maier, Leonhardt, Harnisch (1). Vezetőedző: Matt Mcilvane

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában