A záró harmad a Debrecené lett

2021.11.16. 20:46

Fordított, és nyert a DEAC

Az Erste Liga keddi játéknapján a DEAC visszavágott Dunaújvárosi Acélbikáknak a legutóbbi vereségért.

Káldor András

Fotó: DEAC

DEAC – Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)

Debrecen, 320 néző

Vezette: Kókai, Korbuly, Vincze D., Szabó D.

DEAC: Hetényi Z. – Kloz, Vokla, Dalecky (1), Novotny 1, Turcotte (1) – Gőz (1), Klimek, Bartók, Kulesov 1 (2), Spirko (2) – Bogesic, Sándor, Kozma, Mazzag (1), Sági 1 (1) – Jakabfy, Almási 1, Berta (1), Molnár D. 1. Vezetőedző: György István

Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács D. – Bubnov, Pozsár, Kabatayev, Szappanos, Török – Benke, Bobcek (1), Németh P. (1), Ribcsik 2, Szűcs I. (2) – Erdély B., Szécsi, Lőczi, Németh Á., Somogyi N. – Druja, Tamás, Gebei G., Marosi, Pinczés O. Vezetőedző: Leo Gudas.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc

Kapura lövések: 62-20

Pincsér Olivér kiugrása után Hetényi Zoltánnak kellett bizonyítani formáját a 3. percben. Az első tíz percben kiegyenlített volt a játék, bár Hugo Turcotte kétszer is közel járt a gólhoz. Ezt követően több sansza volt a DEAC-nak, de aztán a 14. percben Berta Ákos passzából Almási Márk lőtt a hosszú sarokba, melyet több percnyi videózás után adtak meg a bírók, 1-0. Más kérdés, hogy a továbbiakban is Kovács Dávidnak köszönhette a DAB, hogy megúszta gólok nélkül. Aztán 44 másodperccel a harmad vége előtt előnyből lőtt nagy gólt a bal felsőbe Ivan Ribcsik, 1-1.

Fotó: DEAC

A folytatásban sem talált fogást ellenfelén a DEAC, és a 30. percben megfordította az állást a DAB, Szűcs István átadását Ribcsik lőtte Hetényi Zoltán hálójába, 1-2. Aztán a 38. percben Mazzag Dániel visszapasszolt korongjára érkezett Sági Martin, aki nem tétovázott, a rövid sarokba verte fel a pakkot, 2-2.

A záró 3. harmad percében Turcotte tette vissza a korongot Dominik Novothnynak, aki közelről nem hibázott, 3-2. Majd az 57. percben Vlagyiszlav Kulesov a felső sarokba bombázott, 4-2. A csatát pedig egy üreskapus góllal Molnár Dávid zárta le 5-2. Ezzel a debreceniek új szakvezetője, György István győzelemmel debütált csapata kispadján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában