Frissen Fejérből

2021.11.12. 23:08

Fontos csaták mindkét csoportban

Az NB III. 17. fordulójában rangadóra kerül sor Iváncsán, míg a Bicskei TC a Nyugati csoport éllovasát fogadja.

Káldor András

A kék mezes BVSC-Zugló nehéz ellenfél lesz

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

KÖZÉPCSOPORT

2021. november 14., 13.00

Iváncsa KSE (12.) – Dunaújváros FC (2.)

A Fejér megyei rangadón ezúttal a vendégek állnak jobban a helyezések szempontjából, bár hazai pályán az Iváncsa is jó mérleggel bír. Függetlenül attól, hogy az újvárosiak még veretlenek idegenben, sőt kifejezetten remekül szerepelnek ebben az idényben. A tavalyi pontvadászatban az Iváncsa otthon tartotta a pontokat, Cseszneki Richárd góljával 1-0-ra győzött, míg a májusi „visszavágón” ugyanilyen eredmény született, csupán ellenkező előjellel.

NYUGATI CSOPORT

2021. november 14., 11.00

Puskás AFC II (12.) – Kaposvári Rákóczi (14.)

Utoljára a 2017/18-as idényben találkozott a két csapat a harmadik vonalban. Az akkor Artner Tamás irányította zöld-fehérek 4-2-re legyőzték a PAFC II gárdáját Felcsúton. Az akkori hazai csapat teljesen kicserélődött, szinte senki nincs mára a klub kötelékében, igaz, a somogyi alakulatban sem nagyon találunk olyant, aki ezen a mérkőzésen pályára lépett volna. A Kaposvár idegenben csak vereséget szenvedett ebben a bajnoki idényben, így aztán esélye lehet a felcsúti alakulatnak ebben a párosításban.

Érdi VSE (10.) – Mol Fehérvár FC II (8.)

A 2019/20-as szezonban az Érd csapata az élen végzett, míg a Vidi II. Tavaly a piros-kékek 2-1-re nyertek Érden Galacs Erik, és Szalai Péter góljaival, majd Sóstón Limperger Zsolt tanítványai örülhettek a végén Kollega Krisztián találata után. Mindenesetre a fehérváriak nem szerepelnek rosszul hazai környezetben, három-három győzelem és vereség mellett négyszer játszottak döntetlent. Az Érd viszont teljesen kiegyenlített mérleget mutat, otthon és idegenben is egyaránt tíz-tíz pontot gyűjtött.

A kék mezes BVSC-Zugló nehéz ellenfél lesz
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (19.) – Balatonfüredi FC (18.)

Közvetlen tabellaszomszédját fogadja a Velence-tavi gárda, amellyel tavaly Füreden 3-0-ra nyerni tudott a piros-fehér legénység. A tavaszi összecsapáson viszont az akkor még Oláh Attila által dirigált Gárdony egygólos sikert ért el Rigó Gábor találatával. A Gárdonynak nagyon kellenének a pontok, ha nem akar úgy járni, mint tavaly. A kiesés szele meglegyintette őket, ezért szükségessé vált Helm András tanítványainak a pontgyűjtés beindítása. Az is gondot jelent, hogy a házigazdák mindössze egyetlen győzelmet szereztek (5-3) a Gyirmót-Győr FC II ellen augusztus óta.

2021. november 14., 16.00

Bicskei TC (9.) – BVSC-Zugló (1.)

A BVSC-Zugló az előző szezonban az NB III. Keleti csoportjában a toronymagasan az élen végzett Tiszakécske mögött a második helyen zárt, és a Nyugati csoportba átsorolva is remekül szerepel. Hárompontos előnnyel előzi meg a Mosonmagyaróvárt, és nem titkolt célja az NB II.-be jutás. Az egykori 20-szoros válogatott Buzsáky Ákos által irányított sárga-kékek legutóbb Gulyás Gergőnek köszönhetően egygólos győzelmet arattak, nem vár sétagalopp rájuk Bicskén, dacára annak, hogy a vendéglátók idegenben játszanak eredményesebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában