Frissen Fejérből

2021.11.03. 19:52

Fakuade az Albában

A főként a palánk alatt hasznos, 32 éves Michael Fakuade az Alba Fehérvár kosárcsapatához szerződött.

Horog László

Fotó: Horog László

Már meg is érkezett Fehérvárra, az orvosi vizsgálatokon átesett és tréningezett is a társakkal az amerikai és nigériai állampolgársággal egyaránt rendelkező amerikai kosaras, Michael Fakuade. Az erőcsatárként és centerként is bevethető sportoló főként a palánk alatt hasznos. Chicagóban született, 4-es és 5-ös poszton jó teljesítményre képes, 201 cm magas, 107 kg súlyú kosaras az Egyesült Államokban látta meg a napvilágot, egyetemi évei során a Northern Illinois és az Illinois-Springfield együttesében szerepelt, előbbi intézményben három, utóbbiban lét évet töltött. Európába 2013 nyarán költözött, a német ETB Wohnbau Baskets Essen csapatához igazolt, aztán spanyol brigádok következtek, a Forca Lleida, a Palencia, a Breogán, a Gipuzkoa Basket. Két évet Franciaországban játszott, az Orleans Loiret és a Chalons-Reims gárdájában, aztán Lengyelországban, a Wilki Morskie Szczecin együttesében. Az elmúlt időszakban Egyiptomban pattogtatott, két klubnál is megfordult, előbb a Zamalek, majd az Al Ahly csapatában a fővárosban, Kairóban. Előbbi gárdával megnyerte az Afrikai Bajnokok Ligáját, a Ruandában vívott fináléban 76-63-ra verték a tunéziai Monastirt. Az utóbbi időszakot az Al Ahlynál töltötte, egy hónapos szerződéssel, megnyerték az Arab Bajnokságot.

Fotó: Horog László

A fehérváriak ügyvezetője, Simon Balázs elmondta, azért esett rá a választásuk, mert jó fizikumú, erős játékos, aki jól dob, hatékonyan szedi a lepattanókat és blokkol. „Rutinos kosárlabdázó, úgy gondoljuk, ő volt a hiányzó láncszem, vele egyértelműen erősödünk.”

- Lejárt a szerződésem Egyiptomban, ahol a légiósok számát limitálják, utolsó csapatommal ezért mindössze egy hónapos megállapodást kötöttem szeptemberben – közölte Michael Fakuade. – Két hetet töltöttem otthon, Chicagóban, pár napja tájékoztatott az ügynököm az Alba érdeklődéséről. Rendelkeztem információval a klubról, tudom, élcsapathoz szerződtem, amelynek célja a hazai bajnokságban mindig a győzelem és a nemzetközi porondon való szereplés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában