foci

2021.11.08. 23:15

Eltékozolta előnyét a Szalai-legénység

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában az első játékrészben nagyszerűen futballozó fehérvári fiatalok rengeteg kihagyott helyzete megbosszulta magát vasárnap.

Krebsz András

Berekali Márk végigjátszotta a fordulatos mérkőzést

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

MOL Fehérvár FC II – Komárom VSE 2-2 (2-0)

MOL Aréna Sóstó, 100 néző, vezette: Jakab Árpád.

Fehérvár II: Dala – Kojnok, Papp M., Tóth A., Berekali – Horváth B., Nyári – Csoboth, Tóth B. (Babos, 67.), Singh Armaan (Kovács B., 67.) – Hodzic (Tóth T., 80.). Vezetőedző: Szalai Tamás.

Komárom: Rigó – Vincze (Horváth R., 87.), Csendes, Tóth D., Schiller – Kalla (Galambos, a szünetben), Gelencsér – Böndi (Szecsődi, a szünetben), Simigla (Szántó, 93.), Végh T. (Szileszki, 80.) – Tóth P. Vezetőedző: Bozsik Péter.

Gól: Hodzic (14.), Singh Armaan (32.) ill. Végh T. (66., 67.).

Az Armin Hodziccsal és Csoboth Kevinnel kiegészülő fehérvári fiatalok rögtön a találkozó elején mezőnyfölénybe kerültek, a piros-kékek az első negyedórában meg is szerezték a vezetést. Berekali tette balról középre a játékszert, Hodzic pedig ballal, kapásból 13 méterről tüzelt, a labdába ugyan még Rigó belekapott, de hárítani már nem tudott a vendégek kapusa, 1-0! Válaszul Tóth Patrik ziccerét óriási bravúrt bemutatva, lábbal védte Dala, ezt leszámítva azonban a folytatásban is aktívabb maradt a székesfehérvári alakulat. Kojnok nagyszerű indítása után Hodzic hibázott ajtók-ablak helyzetben, nem sokkal később viszont újra rezdült a zöld mezesek hálója. Hodzic remek kiugratását követően Csoboth törhetett egyedül kapura, a szélvészgyors játékos önzetlenül Singh Armaan elé tálalt, aki könnyedén az üres kapuba gurított, 2-0! A félidő előtt eldönthette volna a mérkőzés sorsát a hazai együttes, ám Berekali az oldalhálóba lőtt, Tóth Bence kísérlete pedig a kapufán csattant.

Berekali Márk végigjátszotta a fordulatos mérkőzést
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fordulás után Csoboth is a kapufát találta telibe, ezt követően azonban a szünetben kettőt is változtató komáromiak megrázták magukat. Az 57. percben Szecsődi tekerését ugyan kipiszkálta Dala a hosszú alsóból, de a nem sokkal ezután érkező rövidzárlatból a fiatal hálóőr is kivette a részét. Először egy szögletrúgást fejelt Végh Tibor hat méterről a fehérvári kapuba, 2-1! Még egy perc sem telt el, Dala várt túl sokat a hazaadott labdával, a játékszer a hálóőrt támadó Végh Tibor testéről az alapvonal felé pattant, a duplázó komáromi játékos az üres kapuba passzolt, 2-2!

A hátralévő időben mindkét gárda a maga javára fordíthatta volna az összecsapást, a csereként pályára lépő, 17 esztendős Babos Bence jól szállt be a mérkőzésbe, de sem neki, sem a csapattársainak nem sikerült bevinni a győztes találatot, miközben az ápolások miatt hosszúra nyúlt ráadás legvégén egy fejessel még Bozsik Péter együttese veszélyeztetett.

A kilenc bajnoki óta veretlen – ebből hatszor döntetlent játszó – piros-kékek a Nyugati csoport 8. helyét foglalják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában