karate

2021.11.18. 19:46

Bronzérem az Európa-bajnokságon

Az Alba Regia SC sportolója, Dvéri Maja bronzérmes lett a Nagyváradon rendezett kontinensviadalon.

Horog László

Dvéri Maja edzőjével, Kovács Ferenccel az Európa-bajnokságon

Fotó: Alba Regia SC

A keleti határszélen, Nagyváradon bonyolították az EKO Shinkyokushin Karate Szervezet által szervezett Európa-bajnokságot az U16-os, U18-os és U20-as korosztályban. Az Eb a rendkívüli járványügyi intézkedések ellenére is nagy létszámmal zajlott, a versenyen 19 ország 443 versenyzője vett részt a küzdelem (kumite) és formagyakorlat (kata) kategóriában. A székesfehérvári Alba Regia SC két sportolóval képviseltette magát formagyakorlat kategóriában, Dvéri Maja az U20-as női katában magabiztos versenyzéssel 3. helyezést ért el. Klubtársa, Fehérvári Ádám az U20-as férfi kata kategóriában a selejtezőben kiesett, érem nélkül tért haza.

Dvéri Maja edzőjével, Kovács Ferenccel az Európa-bajnokságon
Fotó: Alba Regia SC

- Mindketten többszörös Eb-érmesek, úgy gondolom, kimondottan jól teljesítettek, megtették a magukét. Dvéri Maját a korábbi junior arany- és ezüstérme miatt ezúttal is egyértelműen az első helyre vártam, azonban sajnos a bírói megítélés más volt, mint a korábbi viadalokon, így be kellett érnünk ezzel az eredménnyel. Természetesen örülünk a bronzéremnek, büszkék vagyunk versenyzőnk teljesítményére – közölte az Alba Regia SC vezetőedzője, Kovács Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában