Harminc percig volt partner

2021.11.18. 22:01

Bátrabban kell játszania a Dunaújvárosi KKA-nak

Nyolcgólos, 35-27-es vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdacsapata a DVSC-Schaeffler vendégeként a K&H Liga soros fordulójában.

Ferencz Balázs

A rutinos Szalain (balra fekete) és Kazain (j) semmi sem múlt

Fotó: KA

Az első félidő végén még csupán egy gól volt a rangadót a tabella harmadik helyéről váró DVSC előnye, azonban a szünet után percek alatt eldöntötték a pontok sorsát a hazaiak. A Kohász leállt, s kihűlt, a debreceniek már tíz góllal is vezettek.

A dunaújvárosiak visszafogottabb teljesítményében közrejátszhatott, hogy többen is hiányoztak, nem voltak teljesen egészségesek a meghatározó játékosok közül néhányan. Egy soruk maradt.

– Ez az egy sor amíg bírta erőnlétben és fejben, addig minden jól alakult az első fél­időben. Aztán a másodikban az eladott labdák számából látszott, hogy támadásban már nem találtuk a távolságot, kidobáltuk a labdát taccsra, lábon lőttük egymást. Ebből a Debrecennek nagyon sok lerohanása és könnyű gólja volt, ott gyakorlatilag tíz perc alatt el is dőlt a találkozó – értékelt a meccs után Vágó Attila, a DKKA vezetőedzője.

A rutinos Szalain (balra fekete) és Kazain (j) semmi sem múlt
Fotó: KA

A trénert némi bosszúsággal töltötte el, hogy néhányan nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel.

– Eljöttünk, hogy játsszunk egy jót, élvezzük, ezzel szemben egy-két játékos kicsit megijedt. Amíg ilyen felfogásban érkezik valaki a padról, soha nem lesz győztes típusú és sikeres kézilabdázó. Ezt nagyon sokat mondogatom a lányoknak, van, aki ezt átveszi és tud abban a tűzben játszani, amivel lehet eredményt elérni. Természetesen ez semmit nem von le a Debrecen érdemeiből, főleg a szünet után nagyon jól teljesítettek, dinamikusak voltak – fogalmazott a DKKA szakvezetője.

A három gólig jutó, s jól játszó Kazai Anita csalódott volt, hiszen nem úgy kézilabdáztak, mint amire előzetesen készültek.

– Semmi extrát nem várt tőlünk senki, csak azt, élvezzük a játékot és ha tudjuk, nehezítsük meg a Loki dolgát. Ez harminc percig működött, de hatvanig kellene. Ilyenkor jönne jól egy kis segítség a padról, vagy egy kis szív, hogy labdát szerzek, a nyakába ugrok a másiknak, ha kell. Ehhez nincs szükség pluszképességre. Ezt kicsit hiányolom. Akik megkapják a lehetőséget, azok nem mindig tudnak segítségünkre lenni. Három-négy jó teljesítmény kevés, ezt nem hogy a Debrecen, semelyik csapat ellen nem tudjuk elviselni. Nekünk sokkal keményebben kellene beleállni a dolgokba, egy ilyen meccsbe meg főleg – fakadt ki Kazai Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában