jégkorong

2021.11.21. 21:00

Az első harmad döntötte el

Az Erste Liga vasárnapi játéknapján hiá­ba hozott két harmadot döntetlenre a Dunaújvárosi Acélbikák, mert a nyitó játékrészben kapott három gól az UTE sikeréhez járult hozzá.

Káldor András

Az újpesti Balogh Bence (12) lövését nem védhette Pavel Krajcovic. Ez volt a lilák második találata az első harmadban

Fotó: Jani Martin

UTE – Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (3-0, 0-0, 2-2)

Újpest, 487 néző

Vezette: Németh M., Rencz, Kis-Király, Kövesi

UTE: Rajna – Pokornyi, Stadel (2), Kiss P. 1 (1), Németh A. (1), Jago – Kiss Ph., Benk, Coatta, Just 1, Kiss D. (1) – Varga A., Csergő, Kovács Alex, Robichaud, Balogh B. 1 – Kovács S., Nemes 2. Edző: Virág Csaba

DAB: Krajcovic – Pozsár, Bubnov, Szappanos, Kabatajev 1, Török – Bobcek, Benke, Szűcs I., Németh P., Ribcsik – Erdély B., Szécsi, Németh Á., Pinczés O., Lőczi – Horváth Á., Druja, Marosi (1), Gebei G. 1, Dudkin (2). Edző: Leo Gudas.

Kiállítás: 8, ill 6 perc

Kapura lövés: 54-25

Pénteken a Titánok elleni fölényes újvárosi győzelem (9-1) azt sejtette, hogy a Bikák kilábaltak a korábbi hullámvölgyből, és folytathatják ezt a sorozatot Újpesten. Annál is inkább, mivel vendéglátóik – az addigi listavezető UTE – ugyancsak pénteken elbukták meccsüket Miskolcon a tizenkét találkozó óta nyeretlen DVTK Jegesmedvék ellenében. Ezen az összecsapáson még nem lépett jégre a lila-fehéreknél a frissen igazolt 28 esztendős kanadai center, Erik Robichaud, aki legutóbb a francia élvonalbeli Mulhouse együttesét erősítette.

Az újpesti Balogh Bence (12) lövését nem védhette Pavel Krajcovic. Ez volt a lilák második találata az első harmadban
Fotó: Jani Martin

A DAB idén már egyszer megmérkőzött az Újpesttel, a bő három héttel ezelőtt lejátszott újvárosi találkozón a vendégek elvitték mindhárom pontot. A papírforma alapján most is a házigazdáknak állt a jelző, de a pénteki játékuk alapján abban bízhattak, hogy megszoríthatják a ligagyőzelemre is esélyes ellenfelüket.

– Fontos volt számunkra a Titánok elleni győzelem, szeretnénk eljutni a rájátszásig, és a jövőben természetesen az a célunk, hogy további pontokat szerezzünk – hangsúlyozta Leo Gudas.

Aztán ezekből az álmokból a pontszerzésre vonatkozó kitétel már az első harmadban elszállt, mivel a játékrész közepéig még kiegyenlített volt a küzdelem, de utána a lilák hét perc alatt háromszor mattolták Pavel Krajcovicot. Előbb Kiss Patrik talált be emberelőnyből, majd bizonyítva, hogy jól működnek az újpesti speciális egységek, Balogh Bence is kihasznált egy emberfórt, a végén pedig még Nemes Benjamin egyenlő létszámnál növelte csapata vezetését.

A középső húsz percben veszélyben forogtak ugyan a kapuk, de a további gólok a záró harmadban következtek.

A 47. percben szépített a DAB, Gebei Gergely Dmitrij Dudkin átadásából volt eredményes, majd jóformán körbe sem fordult az óra mutatója, amikor Nemes belőtte a negyedik újpesti gólt. Zárásként még Kyle Just és Igor Kabatajev örülhetett egy-egy találatnak, 5-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában