Kántor Anna a második körig jutott

2021.11.09. 20:58

A főtáblán bizonyíthattak

Mint arról korábban beszámoltunk két versenyzőt indított a házigazda Kiskút Tenisz Klub a nemzetközi Viszló Transz Kupán. A lányok szereplését Pákai Norbert, a klub edzője értékeli.

Németh Krisztián

A második fordulóban búcsúzott Kántor Anna

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mindkét hölgy a főtáblán kezdhetett a J2 kategóriájú nemzetközi junior tenisz tornán. Badics Mila sajnos már az első körben búcsúzni kényszerült. A lengyel Rozalia Gruszczynka 6:0 6:2-vel ütötte el a továbbjutástól a fehérváriak üdvöskéjét.

– A jóval előkelőbb ranglista helyezéssel rendelkező vetélytársával játékban teljesen egyenrangú volt, sőt sokszor képes volt irányítani a labdamenetet. A befejező ütései sajnos nem sikerültek, pontatlanságok miatt egy nyerhető meccset engedett ki a kezéből – mondta Pákai Norberttől.

Kántor Anna a második fordulóig jutott, elég rendesen megharcolt a továbbjutásért az első körben, óriási, három szettes csatában .

– Anna a selejtezőből érkező horvát Nora Knezeviccsel találkozott. Két meccslabdát is hárított. A selejtezőből érkező ellenféllel szemben mindig nehéz az első fordulóban, hiszen a vetélytárs már játékban van, ezért ez egy szép eredmény.

Kántor Anna 2:6 6:2 7:6-ra legyőzte dalmát ellenfelét, a második fordulóban viszont a spanyol Berta Passola megálljt parancsolt neki, miután 6:3 6:4-re verte a magyar lányt.

A második fordulóban búcsúzott Kántor Anna
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mindkét ifjú hölgy gyerekkora óta teniszezik, Mila Kanadában nőtt fel, 12 éves korában költözött haza családjával Torontóból, ott szerezte a sajátította el a sportág alapjait. Balatonfüreden él, ott folytatta az edzéseket, másfél évvel ezelőtt érkezett a Kiskút útjára. Anna a fővárosból került a fehérvári klubtól, de edz Budapesten is.

Kategóriájához híven erős mezőny jött össze az október 25-31. között a Viszló Transz Kupán. Pákai szerint a fiúknál acélosabb volt a mezőny.

– Sokkal kiegyensúlyozottabbnak éreztem a fiúk mezőnyét a tornát. Fizikálisan és technikailag is előrébb tartottak, mint a lányok. Egyébként ott volt a mezőnyben a Szuperligában minket erősítő Dankó Vanessza, őt a második fordulóban a későbbi bolgár győztes, Denislava Glushkova búcsúztatta. Alapvetően fontos lenne, ha a lányok mezőnyébe a a magyar tenisz egyre több, és minőségibb játékost tudna adni. Ebből a szempontból is fontos a pécsi Bartha Panna sikere, aki párosban a horvát Sara Svetac-cal megnyerte a tornát – zárta értékelésést Pákai Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában