Az első komolyabb erőpróba

2021.11.12. 12:58

A Dunaújváros szombaton a BVSC otthonában ugrik medencébe

Szombaton az E-ON OB I. hatodik fordulójában két veretlen vízilabdacsapat találkozik a Szőnyi úton. A Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics a BVSC-Zugló otthonába látogat.

Beke Zsombor

2021.10.29. DFVE-Tigra ZF Eger felnőtt női vízilabda mérkőzés Fabó Éva Sportuszoda Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/MW

Mindkét együttes veretlen még a bajnokságban, ám hibátlannak csak a DUE mondhatja magát, a BVSC pont az előző fordulóban, az FTC-vel játszott 12-12-es döntetlent. A Dunaújváros pazar mérleggel kezdte az idényt. Mihók Attila együttese ötből öt győzelemnél tart, szinte mindegyik találkozót könnyedén nyerte meg a gárda. A nyáron kissé megfiatalodott csapatban szokásához híven jó teljesítményt nyújt Szilágyi Dorottya, aki a liga góllövőlistáján a harmadik helyen áll, a III. Kerület ellen például nyolcszor köszönt be a napokban a 25. születésnapját ünneplő vízilabdázó.

– Ezek szinte kötelező győzelmek voltak. Az aktuális állapotunktól is függött, hogy mennyivel nyertünk, nagyon keményen edzünk a mérkőzések mellett – nyilatkozta Szilágyi. – Attól függetlenül, hogy elég simán nyertünk, nem játszottunk csúcsformában, de úgy gondolom, hogy a BVSC ellen sem fogunk még, a csapatunkra jellemző, hogy a bajnokság második felére kerülünk jó állapotba. Az alapozás most ment a legnehezebben, úgy éreztem, hogy most edzettünk a legtöbbet, de szerencsére nem volt semmilyen sérülésem, betegségem. Nem nagyon szoktam nézni az egyéni teljesítményemet, annak örülök, ha minél nagyobb különbséggel nyer a csapat. Biztos pontnak érzem magam, élvezem az új taktikai elemeket, a védekezés és a labdaszerzés hoz igazán lázba. Jól éreztem eddig is magam Dunaújvárosban, örülök, hogy itt játszhatok.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/MW

A szombati, fővárosi találkozó lesz A Dunaújváros első igazán komoly feladata. Az első három bajnoki fordulóban Mihók Attila nem volt elégedett a védekezéssel, hiszen a fölényes győzelmek ellenére kétszer is tíz gólt kapott a Fejér megyei együttes. Az elmúlt két fordulóban a játék ezen elemében is előlépett a DFVE, hiszen a III. Kerület hatszor, míg a Szentes csak négyszer talált be a dunaújvárosi kapuba.

– Mindig lehet hova fejlődni. Az utolsó két mérkőzésen összeszedett volt a védekezésünk, ebben látom a legnagyobb fejlődést is a szezon kezdetéhez képest. Meccsről meccsre egyre jobb, majd szombaton kiderül, hol is állunk pontosan. Ez lesz az első komolyabb megmérettetésünk, a BVSC-nek jó játékosállománya van válogatott játékosokkal, de nyerni megyünk a fővárosba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában