Frissen Fejérből

2021.10.21. 18:12

Összeesett játék közben egy fiatal focista Bicskén

A Bicskei TC-Tatabányai SC NB III-as találkozón kisértetiesen hasonló est történt a hazaiak játékosával, Kovács Ádámmal, mint a nyári Európa-bajnokságon a dán-finn meccsen a dán középpályással, Christian Eriksennel.

Káldor András

Az összecsapás 36. percében a 21 esztendős bicskei Kovács Ádám váratlanul összeesett a félpályánál, Szommer Attila játékvezető azonnal jelzett a kispad felé, hogy baj van. Sulyok Barnabás, a bicskeiek masszőre igyekezett stabilizálni a labdarúgót. Fél perc sem telt el, és azonnal rohammentőt kellett hívni, amely több, mint fél órán át a pályán látta el a játékost, stabilizálta a helyzetét, majd kórházba szállította. Szerencsére tudatánál volt pár pillanat múlva, és tudott a mentőtiszt kérdésére válaszolni. Jó hír, hogy – a klub információi szerint – a feltételezett infarktus, agyvérzés egyike sem igazolódott be, de biztos, hogy a pontos diagnózishoz vizsgálatok sora vár még a bicskei támadóra. Hosszú, közel félórás szünet után folytatódott csak az esetet követően a játék.

Sokan emlékezhetnek arra, hogy június 12-én hasonlóan megdöbbentő jelenetek szemtanúi lehettünk a televízió képernyői előtt, amikor a Dánia–Finnország Eb-mérkőzés első félidejének hajrájában az olasz Internazionale dán labdarúgója, Christian Eriksen összeesett. A középpályást újra kellett éleszteni, a meccs félbeszakadt. Annyiban szinte megegyezett Kovács Ádám esete ezzel, hogy nem volt ellenfél, és a labda a közelében. Furcsán mozgott és térdre rogyott, majd összeesett. Eriksennél annyiban volt más a szituáció, hogy hirtelen arccal előre esett, amikor éppen labdát kapott. Itt a mérkőzés félbeszakadt, de aztán a korábban a bicskei játékosnak nem volt egészségügyi problémája, a sportorvosi vizsgálaton megfelelt. Késő délután Csordás Csaba, a BTC vezetőedzője tájékoztatta lapunkat Kovács állapotáról.

- Az éjszaka folyamán stabilizálódott az állapota, tudtam vele személyesen beszélni, egyértelműen kizárták az infarktus és a tüdőembólia lehetőségét. Az utólagos vizsgálatok alapján a szívénél találtak rendellenességet, de folyamatosan vizsgálják, de a körülményekhez képest jó állapotban van. Amennyiben a következő 24 órában jól sikerülnek a vizsgálatai, akkor talán haza is engedik – tudtuk meg Csordás Csabától.

- Nem volt valami szívderítő megélni, mert amúgy is közel állunk egymáshoz Ádámmal. Régóta ismerem, volt játékosom más csapatnál is, csupaszív, rendkívül jó személyiség, igazi sportember, aki imádja a labdarúgást, a foci az élete! Nem kívánom senkinek, nehéz volt megélni, de a nehéz pillanatok után halkan ki merem mondani, hogy remélem, hogy nem lesz a továbbiakban semmi gond. Nagyon bízom abban, hogy Ádámmal sok szép dolgot fogunk közösen átélni a futballban. – mondta Csordás Csaba.

Friss információk!

https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/a-szivehez-kapott-es-osszeesett-friss-informaciok-a-bicskei-jatekos-allapotarol-video-5390501/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában