a szerencse is melléjük állt

2021.10.25. 16:52

Örömteli szezon: Ifj. Fogarasi Attila Toloczkó Péterrel lett a Rally2 bajnoka (videó)

Ifj. Fogarasi Attila-Toloczkó Péter páros mögött nehéz szezon áll, de a Rally2-ben nyújtott teljesítménye önmagáért beszél, mind a négy futamot megnyerték kategóriájukban.

Beke Zsombor

Fotó: Peremicki István

Nem volt könnyű idénye a egész Rally2 géposztálynak. A szezon kezdése csúszott, majd a nyáron a versenyzők és a bajnokság promóterei között alakult ki vita. Végül négy versenyt megrendeztek a bajnokságban, a Fejér megyei ifj. Fogarasi Attila mindegyiket megnyerte kategóriájában és az abszolút értékelésben is, így magabiztosan emelheti fel az első helyért járó kupát a novemberi díjátadón. A versenyző szerint a kemény munka mellett a szerencse is néhányszor melléjük állt a szezon során.

Ifj. Fogarasi Attila Toloczkó Péter oldalán magabiztosan nyerte a bajnokságot Fotó: Peremicki István

– Ha visszatekintek az első versenyt megelőző időszakra, már akkor volt egy kis szerencsénk – nyilatkozta lapunknak Fogarasi. – Tönkrement a fedélzeti számítógépünk, amit csak Csehországban tudtak megjavítani. Az Orfű Rally viszont új időpontba került, így nem kellett miatta versenyt kihagynunk. Majd az Oroszlány Rallyn teszt jelleggel elindultunk, ahol előjött néhány probléma a kocsival kapcsolatban, de még volt időnk orvosolni ezeket a Vértes Rallyig. A versenyeken problémamentesen működött az autó, köszönettel tartozom a támogatóinknak, a szervizcsapatnak és a szurkolóinknak az egész éves segítségért.

A móri származású versenyző elmondta, nehéz volt az az időszak, amikor a versenyigazgatósággal kialakult konfliktus miatt nyáron több mint két hónapig nem versenyeztek, de örül, hogy végül négy futamot rendeztek meg a Rally2-nek.

– Boldogok és büszkék vagyunk, hiszen százszázalékos teljesítménnyel zártuk az idényt, négyből négyet nyertünk. Bár nehéz kiemelni egy momentumot az évből, de mégis a hazai Vértes Rallyt említeném meg. Olyan szeretetet és szurkolást kaptunk méterről méterre, majd a rajt-cél dobogón is, ami egyedülálló az országban. Több százan, ezren szurkoltak nekünk.

Fotó: Peremicki István

Fogarasit a bajnoki cím mellett még egy örömhír érte az elmúlt hetekben. A rally versenyzőnek ugyanis megszületett a kisfia, egy biztos, a benzingőz szeretetét jó eséllyel örökölni fogja az utód.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában