jégkorong

2021.10.28. 20:39

Nehéz meccsek előtt a DAB

Az Erste Liga pénteki játéknapján a DAB az UTE ellen próbálja meg növelni pontjai számát. A találkozó 18 órakor kezdődik a Jégcsarnokban.

Káldor András

Dmitrij Dudkin (piros) góljaira szükség lesz

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A tabella sereghajtójaként vághatnak neki az újvárosi hokisok az Újpest elleni rangadónak. Ez a párosítás éveken keresztül pikánsnak számított a magyar pontvadászatban, ám jelenleg úgy tűnik, hogy a lila-fehérek sokkal előrébb tartanak, mint riválisaik. Virág Csaba tanítványai kiválóan kezdték az idei szezont, és egy ideig vezették is a tabellát. A jelenleg második helyen álló Gyergyói HK-nak hetet hintettek, és csupán hármat kaptak, de a Csíkszeredát és a Brassót is legyőzték hazai jégen. Majd beleszaladtak egy-két nem várt pofonba, melyek közül legérzékenyebben talán a Titánoktól szétlövés után elszenvedett vereségre reagáltak. Főleg azt nehezményezték a szurkolók, hogy a szezon addigi kilenc meccsén hibátlanul játszott emberhátrányban a Megyeri úti gárda, a Titánok ellen azonban ez a sorozat megszakadt. Virág Csaba akkor arról beszélt, hogy Fortuna nem állt melléjük.

– Még a hokiistenek sem állnak mellénk, kifelé pattan a vasról, aminek befelé kellett volna pattannia…

Dmitrij Dudkin (piros) góljaira szükség lesz
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az Acélbikák eddig összesen egyetlen győzelmet könyvelhettek el, azt a bizonyos, egy találatot hozó Titánok elleni csatát, amelyet hazai pályán nyertek meg. Ennél sokkal többre hivatott a piros-fehér legénység, és az eddigi 11 összecsapáson nem mindig játszott alárendelt szerepet. Legutóbb múlt vasárnap a MAC-cal szemben is jó darabig szorosnak tűnt a párharc, ám a harmadik harmadban fogyott a koncentráció, sorra ütötték a fővárosiak a gólokat, és elég tetemes különbség (3-9) alakult ki. Nem véletlenül jegyezte meg a DAB vezetőedzője, Leo Gudas, hogy többen lélektanilag nem bírták a nyomást.

– A harmadik húsz percre sajnos páran feladták fejben a meccset, mi nem vagyunk annyira erősek, hogy ezt elviseljük, ezért lett ilyen nagy különbség a meccs végére.

Sokáig nem kesereghettek a dunaújvárosiak, akik a hét elején elkezdték felkészülésüket az újabb feladatokra, melyek egyáltalán nem ígérkeznek könnyűnek, mert két remek formában lévő csapat ellen kell jégre lépniük pénteken, és vasárnap a magyarországi túrán levő Csíkszereda ellen. A DAB-ból hiányozni fog a kétmeccses eltiltását a mai találkozón letöltő Pinczés Olivér.

Nem vár, tehát könnyű feladat a DAB-ra sem az UTE, sem az erdélyi gárda ellen, az újpestiek idegenben eddig egy rendes játékidőben megszerzett győzelem mellett két hosszabbításban elért sikert és vereséget és egy sima vereséget könyvelhetnek el. Könyörtelenül kihasználják emberelőnyeiket, fegyelmezetten, a felesleges kiállításokat elkerülve kell játszaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában