jégkorong

2021.10.01. 20:57

Nagyot küzdött a DAB a záró harmadban, de két góllal kikapott

Az Erste Liga pénteki játéknapján két, az előző napon csalódott csapat találkozott. Ezúttal azonban a DAB sokkal jobb játékot nyújtott, mint a korábbi két meccsen.

Káldor András

A DAB első gólját Dmitrij Dudkin szerezte

Fotó: Anda Fábián

Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói HK 3-5 (0-3, 2-1, 1-1)

Dunaújváros,168 néző

Vezette: Németh M., Gangel, Horváth M., Molnár M.

Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács D. – Erdély B., Pozsár 1, Dudkin 1, Szűcs I. (2), Szappanos (1) – Benke, Bobcek 1 (1), Horváth Á., Németh P., Németh Á. – Druja, Szécsi (1), Lőczi, Pinczés O., Tamás – Kabatajev, Piszmann, Gebei G., Marosi, Somogyi N. Vezetőedző: Leo Gudas

Gyergyói HK: Demeter – Kozma Zs. (2), Haaranen (1), Bodó 1 (2), B. Orbán, Sylvestre 1 – Fejes N. 1 (1), Saari, Sárpátki, Tranca (1), Vincze P. 1 – Györfy (1), Ferenc-Csibi (1), Bíró G., Császár, Szigeti – Lázár, Tódor, Silló 1, Sándor-Székely, Vincze G. Vezetőedző: Szilassy Zoltán

Kiállítások: 14, ill. 8 perc

Kapura lövések: 25-54

A mérkőzés pikantériáját az adta meg igazán, hogy mindkét csapat csütörtökön méretes pofonba szaladt bele – igaz az újvárosiaknak ez talán jobban fájhatott a 0-12 miatt, míg a Gyergyó aránylag megúszta négygólos vereséggel Újpesten. Mindenesetre Szilassy Zoltán hazatért. A vendégek vezetőedzője aktív pályafutásából közel tíz évet játszott a Dunaújváros csapatában, de állt a palánk mögött edzőként a piros-fehéreknél, a nyár óta pedig a Gyergyót dirigálja.

A DAB első gólját Dmitrij Dudkin szerezte
Fotó: Anda Fábián

Villámgyorsan, fél perc elteltével előnyhöz jutott az erdélyi gárda, Christopher Bodó lépett ki, és vette be a DAB kapuját, 0-1. A 7. percben lemaradtak a bekkek az előre törő Silló Arnolról, aki sistregős bombát küldött a keresztvas alá, 0-2. Bár próbálkozott a DAB, az újabb gólt mégis a GYHK ütötte, egy védelmi hibát Sebastien Sylvestre használt ki a 12. percben, 0-3.

Úgy indult a középső harmad, hogy gólt ütöttek a Bikák, a jobb oldalról Dimitrij Dudkin éles szögből lőtt Demeter Arnold ketrecébe, 1-3. Majd a 32. percben létszámfölényt alakított ki a Gyergyó a hazai kapu előtt, és Vincze Péter nem is hibázta el a lehetőséget, 1-4. A harmad lezárásaként előnyből közelebb férkőzött ellenfeléhez a házigazda, Pozsár Márk lőtte be Szappanos Dávid centerezését két méterről, 2-4. Góllal kezdődött a záró húsz perc is, Fejes Nándor szélről belőtt korongja Kovács Dávid mamutja alatt jutott a hálóba, 2-5.

Az 53. percben négy a három elleni játékban Igor Bobcek távoli lökete csúszott át Demeter lábai között, 3-5. A DAB ezúttal tisztes vereséggel zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában