Két gyors góllal nyert

2021.10.27. 19:57

Magabiztosan jutott tovább a Csákvár

Két gyors góllal korán megalapozta a legjobb 32 közé jutást a MOL Magyar Kupában az Aqvital FC Csákvár az ugyancsak másodosztályú PMFC ellen.

Németh Krisztián

A Csákvárt (kék) csak agresszivitásban múlta felül a Pécs

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Aqvital FC Csákvár – Pécsi MFC 2-0 (2-0)

Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 100 néző, v.: Szilágyi S. (Horváth R., Király Zs.)

Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Hosszú, Vaskó, Koval, Körmendi – Bakos (Mészáros 77.), Magyar – Mim (Ominger 46.), Molnár R. (Major 77.), Kalmár (Torvund 68.) – Murai. Vezetőedző: Mónos Tamás.

PMFC: Bukrán – Svedyuk (Katona 68.), Preklet, Tölgyesi, Marques-Airosa – Hursán, Kövesdi (Kónya 46.) – Grabant (Adamcsek 62.), Geiger (Hegedűs 46.), Károly B. (Sági 68.) – Bíró B. Vezetőedző: Vas László.

Gól: Mim (18.), Magyar (24.)

Sárga lap: Ominger (57.), ill. Hursán (27.), Svedyuk (35.), Grabant (38.), Marques-Airosa (44.), Adamcsek (89.)

A Csákvárt (kék) csak agresszivitásban múlta felül a Pécs
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Nem éppen a legacélosabb gárda a Merkantil Bank Ligában a PMFC, de jó sorozattal, három középcsapat ellen elért győzelemmel a háta mögött érkezett. A házigazdák sem panaszkodhattak az utolsó négy bajnokin megszerzett nyolc pontra. De a kupacsata az kupacsata, főleg, ha egyetlen derbi dönt a továbbjutásról. Erre rímelt a végkifejlet Csákváron, amely elég korán elkezdett kirajzolódni. Negyed óra múltán Molnár Rajmund remekül ugrott meg, de lövését védte a vendég kapus. A 18. percben már sikerült mattolni Bukrán Eriket. Ekkor Mim Gergely fejelt szöglet után közelről a hálóba, 1-0. Megélénkült a meccs, nem sokkal később Preklet Csaba lábában maradt az egyenlítés, a kapu fölé durrantott a pécsi. Egál helyett tovább növelte előnyét a házigazda: a 24. percben Magyar Zsolt egy kifejelt labdát lőtt kapuba, 2-0. Némileg ismétlődött a sorminta, mert rögtön jött egy vendég ziccer, Kövesdi Péter éles szögből, közelről a kapufát találta el. A PMFC hajtott az egyenlítésért, szó szerint nekiestek a Csákvárnak, az első félidőben be is gyűjtöttek négy sárga lapot! A hazaiaktól Bakos Szabolcs veszélyes szabadrúgása, és Magyar lövése érdemel említést az első játékrészből.

Nem volt rossz a második félidő sem. A legnagyobb ziccert a frissen beállt Torvund Alexander hagyta ki, ez nagy eséllyel pontot tett volna a meccs végére a hajrában. Murai Sándor a szélről benyomult, majd középre adott, Torvund pedig lekezelte a labdát, majd közvetlen közelről a kapusba lőtt. Nem sokkal később csak betuszkolta a Csákvár a labdát a gólvonal mögé, ám ezt leshelyzetben sikerült összehozni. A 83. percben Koval Viktor vette elejét, hogy a Pécs szabályos gólt szerezzen, utolsó emberként becsúszva mentett.

A Csákvár a bajnokságban kikapott a Pécstől. ám ezúttal örülhetett, és várhatja ellenfelét a legjobb 32 között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában