csak az elején vezetett a DKKA

2021.10.01. 20:27

Kevés sanszuk volt az újvárosi kézis lányoknak

A női kézilabda K&H Liga 4. fordulójában a tavalyi bronzérmes Motherson Mosonmagyaróvár KC ellen próbálta a Dunaújvárosi Kohász KA feledtetni a szombati váci kisiklást. Nem sikerült...

Káldor András

Kovács Patrícia (fekete) többször veszélyeztette az újvárosi kaput

Fotó: A klub

Motherson Mosonmagyaróvár KC – Dunaújvárosi Kohász KA 37-29 (17-14)

Mosonmagyaróvár, 800 néző

Vezette: Őri Erika, Pozdena Erika

Mosonmagyaróvár: Szemerey – Kojic 4, Lancz 3, Pásztor 5, Kovács P. 2, Tóth G. 5, Stranigg Zs. 1. Csere: Mistina (kapus), Tóth E. 11 (7), Asanin 3, Hajtai 3, Mihály, Csekő. Vezetőedző: Gyurka János.

DKKA: Bartulovic – Kukucska 2, Borgyos 2, Weisheitel 2, Bulath 8(1), Szalai B. 8, Fodor N. 2. Csere: Wéninger (kapus), Polics, Sustková 1, Farkas J. 1 (1), Kazai 1, Mrmolja 2. Vezeteőedző: Vágó Attila.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc

Hétméteresek: 8/7, ill. 3/2

Az első félidőben 4-4-ig tartotta a lépést vendéglátójával a DKKA. Ezt követően átvette a vezetést az Óvár, és Tóth Eszter, Pásztor Noémi, valamint Tóth Gabriella vezérletével négy-ötgólos előnyt harcolt ki. Aztán a piros-fehéreket a hátán cipelő Bulath Anita és Szalai Babett hathatós támadójátékának köszönhetően a szünetre azért valamelyest faragtak hátrányukon.

Kovács Patrícia (fekete) többször veszélyeztette az újvárosi kaput
Fotó: A klub

A pihenő után ismét Gabriella Bartulovicnak lett több dolga, és továbbra is megmaradt a három-négy találatnyi távolság a felek között. Lényegében minden újvárosi gólra rögtön érkezett válasz. Próbáltak ugyan közelebb férkőzni ellenfelükhöz több alkalommal is, de Dominika Mrmolja, és Saskia Weisheitel gólja csak annyit változtatott, hogy kettő lett a különbség. A hajrához kanyarodva nyomott még egyet a gázpedálon az MKC, jobban kinyitva az ollót és bebiztosította a győzelmét.

A játékban is stabilabb volt a mosonmagyaróvári gárda, jobban koncentrált a kapu előtt, megérdemelt a sikere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában