Frissen Fejérből

2021.10.25. 17:11

Jung József labdarúgó emléktornát rendeztek Szabadbattyánban

A Jung József labdarúgó emléktornát az idén hatodik alkalommal rendezték meg Szabadbattyánban, a sportpályáján, utánpótlás tornával és öregfiúk mérkőzéssel.

V. Varga József

Az U13-as torna négy csapat részvételével zajlott

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Jung József 2015 májusában váratlanul hunyt el, 66 éves volt. Edzői pályafutását Szabadbattyánban kezdte, majd a MÁV Előre, 30 éven át a Videoton és a Dunaújváros következett. Olyan játékosokat nevelt ki, mint Bekő Balázs, Simek Péter, Báló Tamás vagy Csehi Tamás. Újvárosból ment nyugdíjba, utána visszatért szülőfalujába, ahol gyerekekkel foglalkozott.

A fő szervező tisztét Tóth László, a Szabadbattyán KSE elnökségi tagja töltötte be, aki elmondta lapunknak: örömmel tölti el, hogy újra az élére állhatott e nemes sportesemény megszervezésének és lebonyolításának a Jung család, helyi vállalkozók és magánszemélyek támogatásával. Hangsúlyozta: úgy érzi, méltó módon tisztelegtek az idén is az országosan ismert, nagy formátumú edzőlegenda emléke előtt.

Az emléktornán Jung Józsefre emlékeztek
Fotó: V. Varga József / FMH-archív

Az emléktornán egykori játékosok, edzők, sportvezetők és sportbarátok emlékeztek a helyi kötődésű, kiváló trénerre. A résztvevőket, a megjelenteket Szabó Ildikó, Szabadbattyán polgármestere is köszöntötte, az emlékezők a nap folyamán koszorút helyeztek el Jung József sírjánál.

A körmérkőzéses rendszerben lebonyolított U13-as utánpótlás tornát a Soponya gárdája nyerte, megelőzve Szabadbattyán, a Videoton Baráti Kör és Polgárdi csapatát. A gólkirály Juhász Dominik (Videoton Baráti Kör) lett 5 góllal, a legjobb kapus cím Kelemen Kristófnak (Szabadbattyán) dukált.

A Soponya–Szabadbattyán összecsapást a vendégek „húzták be”
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A díjakat Csongrádi Ferenc és Szabó József, a Videoton legendás UEFA-kupadöntős csapatának két tagja, Tiber László, a Videoton egykori labdarúgója, Bartos József, a hajdani nagy szabadbattyáni futballgeneráció edzője (abban a csapatban focizott Jung József is) és számos helyi vállalkozó adta át.

Megtisztelte az emléktornát jelenlétével Hartyáni Gábor, a Videoton UEFA-kupadöntős csapatának másodedzője és Németh János, a Videoton utánpótlás koordinátora is. A gyerekeknek kijárt a kupa, az érem, az emléklap, valamint a virsli, az üdítő és a csokoládé.

Az U13-as torna négy csapat részvételével zajlott
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A délutáni öregfiúk viadalon a Szabadbattyán alakulata a Dunaújvárossal mérkőzött, s a találkozón 5–5-ös baráti döntetlen született. A hangulatos nap ízletes vadpörkölt estebéddel zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában