Jégkorong

2021.10.22. 13:52

Hazai hétvége előtt áll a Volán

A Hydro Fehérvár AV19 pénteken a Linz, míg vasárnap a Klagenfurt jégkorongcsapatát fogadja.

Beke Zsombor

20211010 Székesfehérvár, Hydro Fehervar AV19 - Dornbirn, jégkorong. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Volán tíz mérkőzés után továbbra is őrzi élmezőnybeli tagságát, Háriék jelenleg az újonc Ljubljana mögött 21 szerzett ponttal a második helyen állnak az ICEHL-ben. A hét végén Kevin Constantine együttese először Steinbach Black Wings Linz együttesét fogadja ma 19.15-kor a Raktár utcában. Az osztrákok nem kezdték jól a bajnokságot, jelenleg csak utolsó előtti, 13. pozíciót foglalják el a tabellán, rendes játékidőben mindössze egyszer győztek a kék-feketék. Igaz, ez a siker éppen a legutóbbi fordulóban történt meg, a Linz hazai pályán 3-0-ás utolsó harmaddal verte az újonc Pustertal Wölfe-t. A vendégek hajlamosak ráadásban eldönteni a találkozók sorsát, tíz mérkőzés alatt négyszer túlóráztak, ebből két alkalommal győztesen, kétszer vesztesen jöttek ki.

A Fehérvár nagyszerűen kezdte az idényt, a kék-fehérek az első öt mérkőzésüket megnyerték, viszont az elmúlt öt derbi közül csak kétszer vonulhattak le győztesen a jégről Erdélyék. A linzi gárdában jégre lép a fehérvári szurkolók „kedvence”, az exbécsi Rafael Rotter, aki új csapatában 10 mérkőzésen 8 pontot ( egy gól, hét assziszt) szerzett.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Volán egy tiroli túra után szerepel ismét hazai jégen, múlt héten Innsbruckban nyert, míg Bolzanóban kikapott a gárda

– Egy jó csapat alapja a jó védekezés. Ha sikeres szeretnél lenni jégkorongban, akkor is jó döntéseket kell hozni, amikor nálad van a korong és támadsz, ha pedig az ellenfélnél van a pakk, nagyon gyorsan kell a védekezésre váltani. Ha megnézünk egy-két bajnokságot nyert csapatot, láthatjuk, hogy mindig a jó védekezés jelentette a játékuk alapját. A támadás és a védekezés is fontos elem, utóbbi egy picivel jobban, de mindegyiken dolgozunk folyamatosan – mondta Kevin Constantine a klub honlapjának. – Éreztük, hogy Bolzanóban és Innsbruckban sem játszottunk olyan jól, mint az előző mérkőzéseken. Most azon vagyunk, hogy megint úgy szerepeljünk, ahogyan tudjuk, hogy képesek vagyunk. Ez lesz a legfontosabb az előttünk álló hétvégén, hogy a saját játékunkat azzal az energiával játsszuk, amire képesek vagyunk.

A fehérvári együttes legeredményesebb játékosa 11 pontot jegyző Hári János, aki a +/- mutatókban nem csak a Volán, de az egész bajnokság legjobbja is, 10 mérkőzés után +12 szerepel a neve mellett ebben a mutatóban.

– Jól összeállt a sorunk, Mago (Magosi Bálint) felkerült közénk és nagyon jól játszik, Kuralttal pedig már évek óta egy sort alkotunk. Jó csapatunk van, jól játszunk, ha odafigyelünk és keményen dolgozunk, akkor a szurkolók támogatásával nyerhetünk a hétvégén – nyilatkozta Hári.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában