kosárlabda

2021.10.09. 07:25

Baranyai randevúra megy az Alba

A bajnokság egyetlen vasárnapi mérkőzésén a Pécsi VSK az Alba Fehérvár kosárlabda-csapatát fogadja a Lauber Dezső Sportcsarnokban 18 órakor. Mindkét fél győzelemre készül az ötödik fordulóban.

Horog László

Vojvoda Dávid (a labdával) játéka még kérdéses

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A fehérváriak a hétközi kanyarban az újonc nyírségieket fogadták, az első félidőben dadogott a labda a Gáz utcaiak kezében, egy ponttal vezettek a keletiek, aztán helyreállt a rend, végül magabiztos, 93-78-as diadalt aratott az Alba. Kellett is a győzelem a nyugalomhoz, lévén előzőleg két vereséget szenvedtek a kék-fehérek, az utóbbi három év hazai topcsapata, a Falco nyert a koronázóvárosban 98-66-ra, majd Debrecenben is simán kikaptak a kék-fehérek, 88-73-ra.

A Fehérvár négy forduló után ötvenszázalékos mérleggel, két győzelemmel – az első körben a Paksot győzték le, a negyedikben a nyírségieket – és két vereséggel áll, a tabella 10. helyén található. A hétvégi házigazda baranyaiak is ugyanilyen mutatóval rendelkeznek, két pozícióval előrébb tanyáznak, jobb a kosárarányuk. Dragan Aleksic együttese 99-77-es, kalkulált vereséggel kezdett Szombathelyen, majd otthon kaptak ki 88-63-ra a DEAC ellen, aztán két siker következett, idegenben gyűrték le 110-106-ra a Nyíregyházát, legutóbb pedig 99-74-re a Kecskemétet.

Vojvoda Dávid (a labdával) játéka még kérdéses
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A tavalyi szezonban, az alapszakasz utolsó előtti fordulójában, március derekán találkoztak a felek, félidőben hét ponttal vezetett az Alba, végül 89-82-re nyert. Az első húsz percben a parádézó Vojvoda Dávid 24 pontot szerzett, végül 27 egységgel zárt, valamint remekelt a legutóbb, a Nyíregyháza ellen is magabiztos, ezúttal is 14 pontot jegyző Lukács is.

– Nyerni szeretnénk, bár tudjuk, nehéz dolgunk lesz. A Nyíregyháza ellen a második félidőben jól játszottunk, remélem, most végig koncentráltan kosárlabdázunk – mondta Lukács Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában