Bravúros győzelem

2021.10.24. 16:21

Az Aqvital FC Csákvár alaposan elrontotta a Dorogi FC pályaavatóját

A Merkantil Bank Liga NB II 13. fordulójában Takács Tamás duplája jelentette az AFC Csákvár győzelmét a Dorogi FC ellen.

Káldor András

Ismét Takács Tamás (kék, jobbra) volt az Aqvital FC Csákvár nyerő embere két találatával

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Dorogi FC – Aqvital FC Csákvár 0-2 (0-2)

Dorog, 500 néző

Vezette: Görög Márió (Mohos, Máyer)

Dorogi FC: Mursits – Kárász, Dlusztus, Izing, Papp M. (Keresztes, 89.) – Lénárt – Girsik (Oldal, 72.), Szerencsi, Hajdú (Pohner, 72.), Szedlár – Szabó L. (Nagyházi, 29.). Vezetőedző: Fenyvesi László.

Aqvital FC Csákvár: Auerbach (Zelizi, 32.) – Major G., Tányéros, Dulló, Bencze M. – Mészáros D., Ominger ( Molnár R.,73.)– Mim (Murai, 86.), Kártik (Bakos, 73.), Torvund – Takács T. Vezetőedző: Mónos Tamás.

Gól: Takács T. (24., 29.)

Kiállítva: Lénárt (15.)

A Dorogi FC játékosai számára hasonló érzés lehetett a Buzánszky Jenő Stadionban pályára lépni, mint néhány hete a csákvárnak. Az együttes ugyanis pályája felújítása miatt ebben az évben most játszott először otthon. A 15. percben egy hazai szöglet után kontrázott a Csákvár, Tomás Lénárt a vendégek térfelének közepén azonban csúnyán felrúgta Ominger Gergőt, Görög Márió játékvezető nem sokat tétovázott, és rögtön piros lappal büntette a középpályást. A 24. percben élni tudott emberelőnyével a Csákvár, Torvund Alexander jobb oldalról pontosan adott középre, menetrendszerűen érkezett Takács Tamás, és 5 méterről, sarokkal a jobb sarokba lőtt, 0-1. Majd a 29. percben Major Gergő jobb oldali beadását Takács T. 10 méterről fejelte a bal alsó sarokba, 0-2. Ezt követően a 32. percben cserét kért a csákváriak hálóőre, Auerbach Martin ugyanis combizom-húzódást szenvedett. A bekapott gólok után érezhetően feszültebbek lettek a házigazdák, a 44. percben csupán a bíró jóindulatának köszönhette Kárász Krisztián, hogy nem villant számára is a piros lap, mivel durván felrúgta Mim Gergőt.

Ismét Takács Tamás (kék, jobbra) volt az Aqvital FC Csákvár nyerő embere két találatával
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A szünet után ugyan kissé átengedte a területet a csákvári gárda, de az 55. percben Mim jobb oldali szabadrúgását Dulló Martin középen, 10 méterről, nagy helyzetben fejelte a jobb sarok mellé. Alig egy perc elteltével Ominger szerzett labdát a felezővonalnál, nagy lendülettel előre tört, majd 25 méterről kapura bombázott, de Mursits Roland vetődve hárítani tudott. A 64. percben akár háromra növelhette volna találatai számát Takács Tamás, ekkor Mim tört előre a jobbösszekötő helyén kitolta a labdát a vonal mellé Kártik Bálintnak, aki azonnal középre lőtt, a jó ütemben érkező Takács elől Izing Martin estében mentett. A 80. percben Mim jobb oldali beadását Bakos Szabolcs 18 méterről rálőtte, de Mursits vetődve védett. A Csákvár csapata teljesen megérdemelten zsebelte be mindhárom pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában