A fehérváriak négy pontot gyűjtöttek

2021.10.04. 18:57

Az Alba-Máv-Előre nyerte a megyei csatát

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 3. fordulójában az Alba együttese már az első félidőben eldöntötte a két bajnoki pont sorsát.

Beke Zsombor

Bárdos (sárgában) hatszor volt eredményes

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Martonvásári KSE–Alba-Máv-Előre SC 21-30 (8-17).

Tóth Iván Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Bán-Farkas, Miksó.

MKSE: Szokoli (ZSÁKOVICS) – Lesó 1, Deák, Sarkadi J. 1 (1), Dobos, Koncsár 4, Török 1 (1), Bakos 4, Sarkadi T., Kiss A. 2, Kónya B. 2, SZABÓ L. 5, Orisek, Kerényi 1. Edző: Kurán István.

Alba-Máv: FODOR – Králl 6, ifj. Grőber M. 5 (2), Kanyó B. 2 (1), Orbán 2, Bárdos 6, ROHONYI 5. Csere: Salamon P. (kapus), SZALCZINGER, Lehőcz, Harsányi 3, Salamon D., Kanyó Á., Giday 1, Kónya B. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 8. perc: 2-6, 15. p.: 3-10, 21. p.: 5-13, 27. p.: 7-15, 36. p.: 12-20, 43. p.: 13-21, 49. p.: 15-26, 55. p.: 16-29.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3

A harmadik vonalba frissen feljutó MKSE első NB II-es pontjai megszerzésének a reményében fogadta a sokkal tapasztaltabb Alba-Máv-Előre gárdáját szombat este, azonban az esélyesebb fehérváriak pedig nagyon hamar érvényre juttatták a papírformát.

A mérkőzés első percétől kezdve végig érződött a csapatok közötti különbség, amit a hazai együttes lelkesedéssel és harcossággal igyekezett áthidalni. Ez több-kevesebb sikerrel valósult meg, így harminc perc játékot követően minden fontosabb kérdés eldőlt.

Bárdos (sárgában) hatszor volt eredményes
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A folytatásban a vendégek szakmai stábja mindenkinek lehetőséget tudott biztosítani, a képzeletbeli olló pedig a tizenhármas különbségről – hála a kihagyott fehérvári ziccereknek (az éppen a vendégektől Martonvásárra igazoló, remekül védő Zsákovics Bence sem könnyítette meg az albások dolgát) és a hazaiak utolsó pillanatig való küzdelmének – végül kilencig apadt.

– Lelkes, sportszerű ellenféllel találkoztunk, a hazaiak az utolsó másodpercig küzdöttek. A védekezésünk rendben van, de támadásban még van hova fejlődnünk, ugyanis sok a pontatlanság a játékunkban – értékelt Madár Imre, az Alba-Máv-Előre tiszteletbeli elnöke.

Az Alba-Máv-Előre csapata jövő hét szombaton gyarapíthatja tovább a pontjainak a számát, Grőberék hazai pályán fogadják a Dunaharaszti MTK együttesét, míg a martonvásáriak legközelebb csak október 16-án lépnek parkettre Lajozsmizsén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában