Frissen Fejérből

2021.10.31. 08:50

Az Alba edzője bízik a hasonló folytatásban

Hiába vezetett az utolsó három bajnokiján magabiztosan, mégis kikapott az Alba kosárcsapata. A hétvégén átszakadt a gát, megérdemelten nyertek Sopronban, 95-82-re.

Horog László

Vojvoda Dávid csapatkapitány reméli, végre átszakadt a gát

Fotó: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

Az Alba kosarai a közelmúltban Pécsen 25, hazai pályán a Kecskemét ellen 10, majd szintén a Gáz utcában a tavalyi ezüstérmes Szolnok ellen 21 ponttal vezettek, mégis vesztesen hagyták el a játékteret. Szombaton este Sopronban szerepeltek, a házigazdák ugyanúgy három vereséggel a hátuk mögött várták az összecsapást, a vendégeknél fokozta a meccs előtti optimizmust, hogy végre teljes kerettel készülhettünk, a meghatározónak számító, combsérüléséből felépülő lett bedobóra, Martins Laksára is számíthatott a szakmai stáb. A nyugatiak azonban sok problémával küzdöttek, a mérkőzés első perceiben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a folytatásban a vendégek akarata érvényesült, a kék-fehérek magabiztosan nyertek, 95-82-re.

– Nagyon örülök a győzelemnek, fontos sikert arattunk, ügy érzem, megérdemelten. Ez volt az első olyan mérkőzésünk, amikor a meccset megelőző tréningeken teljes kerettel gyakoroltunk, valamint a bajnoki találkozón is ugyanígy, komplett csapattal léptünk pályára, ez pedig döntőnek bizonyult. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű összecsapás, de minden játékhelyzetre megfelelően reagáltunk, támadásban és védekezésben is jó teljesítményt nyújtottunk. Ugyan ezúttal is előjöttek olyan problémák, amelyekkel a korábbi derbiken is meg kellett küzdenünk, de most tudtunk váltani, jól reagáltunk a történésekre. Fontos sikert arattunk, bízom a hasonló folytatásban – közölte az Alba vezetője, Dejan Mihevc.

A hazaiak trénere, az Alba együttesével 2013-ban és 2017-ben is bajnokságot és kupát nyerő Branislav Dzunic érthetően nem volt elégedett az eredménnyel.

- Gratulálok a fehérváriaknak, jobban teljesítettek, megérdemelten nyerték meg mérkőzést. Nagyon kevesen vagyunk, ezért nem tudunk úgy teljesíteni, ahogy ezen a szinten kellene. A játékosaink a maximumot nyújtották, ezért szeretnék gratulálni nekik a teljesítményért, mert tudom, hogy milyen körülmények között készülünk, mennyire nehéz helyzetben vagyunk.

Vojvoda Dávid csapatkapitány reméli, végre átszakadt a gát
Fotó: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

A hazaiak egyik legjobbja, az amerikai Quincy Ford 17 egységet termelt a találkozón.

- Természetesen szerettünk volna jobb eredményt elérni. Gratulálok az Albának a győzelemhez, nagyon jó csapatuk van. Úgy érzem, végig keményen küzdöttünk, de a végére elfáradtunk, ezért szenvedtünk vereséget.

A fehérváriak csapatkapitánya, Vojvoda Dávid ismét vezérnek bizonyult, 19 pontig jutott a hűség városában, három triplát is a hálóba süllyesztett.

- Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, amit megérdemelten szereztünk meg. A mi helyzetünkben ez most a legfontosabb. Nagyon remélem, végre átszakadt a gát, bizonyítottuk, tudunk mérkőzést nyerni, jó kezdés után nem esünk össze a második félidőben. Persze, a meccs összképéhez hozzátartozik, hogy a Sopron a hétvégi mérkőzésen is rendkívül hiányos kerettel állt ki, mi pedig végre a jobbik arcunkat mutattuk. Az elmúlt három mérkőzésen is voltak nagyon jó periódusaink, amikor fölényben voltunk, domináltunk, azonban nem tudtuk lezárni ezeket a párharcokat, a végjátékot rendre elrontottuk. Azonban Sopronban nem hibáztunk, remélem, végre elindulunk felfelé, de ez a győzelem semmit nem fog érni, ha jövő héten a Körmendet nem leszünk képesek legyőzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában