röplabda

2021.10.25. 16:32

A DKSE a szettek zárásáig partiban volt

Káldor András

A Debrecen kihasználta a hazai pálya előnyét.

Fotó: deac.hu

DEAC – DKSE 3-0 (23, 23, 23)

Debrecen, 120 néző

Vezette: Csizmarik, Rácz

DEAC: Remete, Fazekas, Kiss I., Veres, Bagics, Tóth A. Csere: F. Nagy, Mészáros Z. (liberók). Vezetőedző: Fodor Antal.

DKSE: Farkas L., Tamási, Kisházi, Laczi, Hatvany, Kecskeméti. Csere: Sümegi (liberó), Tajti, Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A találkozó pontjait a vendégek szerezték, ám ezt követően főleg Fazekas Balázs vezérletével egyre nagyobb fórra tett szert a DEAC. Igazán gyökeres fordulat nem jött, mert magabiztosan őrizte az előnyét a házigazda, és ez kitarott a szett végéig.

A Debrecen kihasználta a hazai pálya előnyét.
Fotó: deac.hu

A második játékrészben sokáig minimális különbség volt a felek között, először egynél nagyobb differencia Tóth András ászánál jött létre, 9:7. Az etap derekán Fazekas újra letette a névjegyét, ezzel 15:11-re módosult az eredmény. A hajrához közeledve főleg Hatvany villanásainak köszönhetően felzárkózott az Újváros, de Fazekassal ismét nem bírtak a Fejér megyeiek.

A harmadik szett első periódusában bebizonyították a vendégek, hogy nem szabad lebecsülni őket. Több hiba csúszott be a hazaiak játékába, ennek köszönhetően 7:11 állt az eredményjelzőn.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem három játszma zárja le a csatát, de a kulcspillanatokban rendre jó döntéseket hoztak a debreceniek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában