III. Stubai amatőr boulder

2021.09.15. 16:39

Tíz érem a fehérvári mászók tarsolyában

Szeptember első hétvégéjén rendezték meg a III. Stubai amatőr boulder falmászó verseny második, záró fordulóját a koronázóvárosban, ahol számos fehérvári siker született.

Krebsz András

A pandémia miatt tavaly decemberről elhalasztott viadalon a falmászók már az átalakítás utáni, kibővített helyszínen mutathatták meg a tudásukat, a régi barlang mellé ugyanis egy nyitott, átlátható premier fal is épült a RedRock falmászó szentélyébe.

A hazai terepen mászó Mozogj Kreatívan SE versenyzői kitettek magukért, Grósz Ákosék egyesülete tíz medállal növelte a gyűjteményét. A 12-13-évesek között Hrabovszki Zia Leila az első, míg a 14-16 éves mezőnyében Krisztik Bianka a második legjobb eredményt érte el. Ugyanebben a korcsoportban a fiúknál a dobogó mindegyik fokát redrockos mászó foglalta el, Nagy Levente, Gugi Bors és Gugi Álmos lett a végső sorrend.

A nyílt női mezőnyben Müller Ágnes öröme volt a legnagyobb (összetettben a második helyet kaparintotta meg), Leipold Zóra pedig bronzéremmel gazdagodott, ami a végelszámolásnál a 6. helyhez volt elég. A szeniorok között Kispál Gyöngyi a második, míg a férfiaknál Kukoda Károly a harmadik helyezést érte le. Az abszolút női kategóriában Imre Léna a dobogó második fokára kapaszkodott fel, összesítettben pedig megnyerte a viadalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában